Τσίπρας Ηρθε η ώρα της απλής αναλογικής Ψήφος στα 17

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

tsipras-putin
«Πρώτη φορά Αριστερά, πρώτη φορά απλή αναλογική», ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι μέσα στην εβδομάδα κατατίθεται η πρόταση της κυβέρνησης για τον εκλογικό νόμο η οποία θα καταργεί το μπόνους των 50 εδρών και θα δίνει το δικαίωμα ψήφου από τα 17.
«Πιστεύω βαθιά ότι ήρθε η ώρα ο τόπος και το πολιτικό μας σύστημα να γυρίσουν σελίδα. Ηρθε η ώρα με κυβέρνηση για πρώτη φορά Αριστεράς να αποκτήσει η χώρα για πρώτη φορά δίκαιο εκλογικό σύστημα. Ηρθε η ώρα της απλής αναλογικής. Πρώτη φορά Αριστερά, πρώτη φορά απλή αναλογική και ισοτιμία της ψήφου», τόνισε χαρακτηριστικά στην ομιλία του ο πρωθυπουργός.
Και πρόσθεσε: «Φαίνεται ότι προκύπτει μία συμφωνία όλων, εκτός της ΝΔ, για την αναγκαιότητα να καταργηθεί αυτό το μπόνους των 50 εδρών, αλλά και για μια μεγάλη τομή που είναι η παροχή δικαιώματος ψήφους σε όσους έχουν κλείσει το 17ο έτος της ηλικίας τους».
«Εχει έρθει η ώρα λοιπόν να ικανοποιηθεί ένα πάγιο αίτημα κοινωνικών κινημάτων, δημοκρατικών κινημάτων, ένα πάγιο αίτημα της Αριστεράς. Μέσα στις επόμενες ημέρες εμείς θα κάνουμε το χρέος μας και θα ήταν αδιανόητο να βρίσκεται η Αριστερά στη δυνατότητα κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, στη διακυβέρνηση του τόπου και να μην υλοποιεί πάγιες θέσεις, να μην παίρνει πρωτοβουλίες που να ταυτίζονται με τις αξίες της. Θα καταθέσουμε στη Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα σχετική πρόταση νόμου. Θα πράξουμε το ιστορικό μας χρέος, θα μείνουμε πιστοί στις δεσμεύσεις μας και από κει και πέρα όλοι θα κληθούν να αναλάβουν την πολιτική και ηθική ευθύνη που τους αναλογούν», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός προαναγγέλλοντας ανάλογες πρωτοβουλίες και σε ότι αφορά τη συνταγματική αναθεώρηση.
 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ