16/05/2021

"ΘΑ ΤΟΝ ΞΕΣΚΙΣΩ ΤΟΝ ΜΠΙΝΕ"-Ο πιλότος της πιο διάσημης ελληνοτουρκικής αερομαχίας γίνεται διοικητής! (βίντεο)

[wpvideo pxyNw9vE]
Το 1996 μετά από τα Ίμια,η κατάσταση στο Αιγαίο ήταν κάθε μέρα πολεμική. Δεκάδες παραβιάσεις που όλες σχεδόν κατέληγαν σε εμπλοκές. Αρχηγός ΓΕΑ είχε αναλάβει ο Αντιπτέραρχος Γιώργος Αντωνετσής,ευφυέστατος αξιωματικός που είχε καταλάβει κάτι που πολλοί προκάτοχοί του και ακόμη περισσότεροι διάδοχοί του -πλην του Γιώργου Αυλωνίτη- δεν μπόρεσαν να κατανοήσουν: τα ΜΜΕ μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως “όπλο” από τις ΕΔ.
Σε μία πολύ άγρια περίοδο λοιπόν,η τότε ηγεσία του ΓΕΑ αποφάσισε να αποδεσμεύσει ένα βίντεο με πλάνα που προέρχονταν από πολύ σκληρές αερομαχίες στο Αιγαίο. Πλάνα προερχόμενα από τις κάμερες των αεροσκφών. Μία απ΄ αυτές τις αερομαχίες έγινε …διάσημη. Ακόμη και σήμερα στο youtube, γίνεται ανάρπαστη. Είναι η αερομαχία που Έλληνας χειριστής έχει “λοκάρει” Τούρκο και συνομιλώντας με το “ζευγάρι” του που τον προτρέπει να φερθεί …ερωτικά στον αντίπαλο,απαντά με τη γνωστή φράση: ”Θα τον ξεσκίσω τον μπινέ…”
Ο Τούρκος πιλότος είναι βέβαιο ότι δεν πέρασε καθόλου όμορφα εκείνη την ημέρα,το ρεπορτάζ με τα πλάνα από αερομαχίες “παίχτηκε” σ΄ όλα τα κανάλια κι έκανε θραύση και η ΠΑ έστειλε ένα μήνυμα και προς την ελληνική κοινή γνώμη αλλά και προς τους …συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ.
Ο πιλότος εκείνης της αερομαχίας αναλαμβάνει σε λίγες ημέρες τη διοίκηση της 116 ΠΜ. Του ευχόμαστε κάθε επιτυχία…
Στο βίντεο η αερομαχία με τα … “γαλλικά”.

militaire

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ