30/04/2021

Συμμαχία Ολάντ-Ρέντσι ως αντίβαρο στη γερμανική κυριαρχία;

 Μετά το BREXIT, η Γερμανία απειλεί με..πόλεμο;

https://twitter.com/Elysee/status/746784578983976960
Στη συνάντηση του Ιταλού πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ (παρουσία και του Γάλλου Πρωθυπουργού Μανουέλ Βαλς), αναφέρεται σε άρθρο της η εφημερίδα La Repubblica.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι δυο ηγέτες συμφώνησαν σε συγκεκριμένες κινήσεις, ώστε, μέσα στους επόμενους έξι μήνες «να σωθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση».

Δεν θα πρέπει, δηλαδή, μόνον να εξέλθει με ταχείς ρυθμούς η Μεγάλη Βρετανία από την Ένωση, αλλά να επιτελεστεί ουσιαστική πρόοδος, στο εσωτερικό της ενωμένης Ευρώπης, στους τομείς της ασφάλειας, της μετανάστευσης και της οικονομίας.
Η Ιταλία, σύμφωνα με την La Repubblica, ετοιμάζεται να ζητήσει να μπορέσουν να αυξηθούν οι δημόσιες επενδύσεις κάθε χώρας για το 2015, αποδεσμεύοντάς τες από το Σύμφωνο Σταθερότητας.
Η ίδια αποδέσμευση μελετάται και σε ό,τι αφορά τα κίνητρα του δημοσίου προς της επενδύσεις των ιδιωτών. Η Γαλλία, σύμφωνα με την La Repubblica, στηρίζει την πρόταση αυτή, και θα επιθυμούσε ακόμη βαθύτερες αλλαγές, ώστε να μην αναγκασθεί να εγκρίνει έναν υπερβολικά αυστηρό κρατικό προϋπολογισμό για το 2017.
renzi_hollande_valls1
Σε ό,τι αφορά τις οικονομικές συνέπειες του Brexit, σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα, τις ώρες αυτές γίνεται αναφορά στην δυνατότητα να εγκριθεί ένα νέο πρόγραμμα από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, για αγορά των ομολόγων των ευρωπαϊκών τραπεζών, καθορίζοντας το όλο βάρος της κίνησης αυτής, κατά περίπτωση, ανάλογα με την κάθε χώρα.
Επίσης, σε ό,τι αφορά την μετανάστευση, τέλος, η Ρώμη πιέζει για να αυξηθεί η συνεργασία με τις αφρικανικές χώρες (με παροχή οικονομικής στήριξης ζητώντας σε αντάλλαγμα, αποδοτικό έλεγχο των συνόρων τους), ενώ η Γαλλία ζητά ένα «Σέγκεν 2», για την ενίσχυση των ελέγχων στα εξωτερικά σύνορα της Ένωσης, όχι μόνον σε περιπτώσεις εκτάκτου ανάγκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ