Έρχεται κόλαση-Η Γερμανία θα εκδικηθεί Ελληνες και Γάλλους μετά την νίκη Ραχοι.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

det_merkel_schauble-458x315Μετά την νίκη του Ραχοι, παρά τις εξώσεις των Ισπανών απο τα σπίτια τους και την εκτόξευση του χρέους της χώρας, η Γερμανία εχει κάθε λόγο να αισθάνεται δικαιωμένη απο την γερμανική λιτότητα.
Η ΕΕ πλέον δεν εχει κανέναν λόγο πλέον να δείξει ανοχή στους Γάλλους και στους Ελληνες που ζητούν εργασιακά δικαιώματα και μισθούς πάνω απο το όριο της φτώχειας .
Το καλοκαίρι αναμένεται θερμό, καθώς οι Γερμανοί ζητούν απο Γάλλους κι Ελληνες, μειώσεις μισθών, ομαδικές απολύσεις, κατάργηση άδειας κύησης και λοχείας , κατάργηση οικογενειακών επιδομάτων και ημέρες άδειας μετ´αποδοχων και πλέον έχουν κάθε λόγω να το κάνουν μετά την νίκη του Ραχοι στη Ισπανία.
Όσο για την Ελλαδα οι κάποιες αμυδρές ελπίδες που υπήρχαν μετά την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης για κάποια χαλάρωση των δημοσιονομικών κανόνων και της δημιουργίας ενός δημοσιονομικού περιθωρίου για κάποιες κοινωνικές δαπάνες μέσω του παράλληλου προγράμματος φαίνεται ότι αναβάλλονται επ αόριστο.
Η τήρηση των κανόνων για όλους και πολύ περισσότερο για τον αδύναμο κρίκο την Ελλάδα θα είναι μονόδρομος . Κάθε παρέκκλιση καθυστέρηση ή αστοχία θα πληρώνεται ακριβά και αυτό το έδειξαν οι εξελίξεις του περασμένου καλοκαιριού .
Τα περιθώρια τιμωρίας είναι πολύ μεγάλα. Η Ελλάδα πήρε μεν τα 7,5 δις ευρώ αλλά αν παρεκκλίνει από το πρόγραμμα της κανείς δεν θα μπορεί να εγγυηθεί ότι θα πάρει και την δεύτερη υποδόση των 2,8 δις ευρώ που έχει προγραμματιστεί για τον Οκτώβριο .
Ένα ακόμη μέτρο σωφρονισμού θα είναι τα χρήματα που θα δίνονται γα την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών τα οποία θα εκταμιεύονται δόση την δόση και αν πρώτα έχει διαπιστωθεί ότι η προηγούμενη δόση έχει πάει στους δικαιούχους της.
Ως γνωστό οι πληρωμές θα ξεκινήσουν με 500 εκ ευρώ τον Ιούνιο 800 εκατ. ευρώ τον Ιούλιο, 500 εκατ. ευρώ τον Αύγουστο, 800 εκατ. ευρώ τον Σεπτέμβριο, 800 εκατ. ευρώ τον Οκτώβριο, 800 εκατ. ευρώ τον Νοέμβριο και 200 εκ. ευρώ τον Δεκέμβριο.
Τα συνολικά 4,4 δις ευρώ θα δοθούν μόνο αν η Ελλάδα συνεχίζει να εφαρμόζει όλα όσα έχει υποσχεθεί και υλοποιεί σταδιακά και τα προαπαιτούμενα της δεύτερης αξιολόγησης . Διαφορετικά η ροή των χρημάτων θα διακοπεί όπως και πέρσι.
Ένας ακόμη φόβος που δεν θέλει κανείς ακόμη να ομολογήσει είναι οι ευρύτερες επιπτώσεις σην Ευρωπαϊκή ανάπτυξη από την έξοδο της Μ Βρετανίας από την ΕΕ.
Μια επιβράδυνση του Ευρωπαϊκού ΑΕΠ και κατά συνέπεια και τους ρυθμούς ανάπτυξης της Ευρωζώνης θα έχει άμεση επίπτωση και στον βαθμό ευκολίες με τον οποίο η Ελλάδα θα μπορεί να υλοποιήσει τους στόχους της.
Η πίεση θα είναι διπλή. Από την μια θα έχουμε την οικονομική επιβράδυνση και από την άλλη θα θελήσουμε να χαλαρώσουμε κάπως την λιτότητα που μας έχει επιβληθεί ώστε να προχωρήσουμε το παράλληλο πρόγραμμα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ