Ενάντια σε αυτούς που αυτοαποκαλούνται “Οικολόγοι” και αγνοούν τι είναι δάσος.
Ενάντια στους μισόζωους υποκριτές που χρησιμοποιούν τη φύση για άγρα ψήφων και κονόμας ενώ δεν πάτησαν ποτέ το πόδι τους στο λειτούργημα της δασοπροστασίας – δασοπυρόσβεσης.
Ενάντια σε αυτά τα γελοία υποκείμενα που εξαργυρώνουν τις ψήφους τους σε “αναδασώσεις” στην Πατησίων όταν υπάρχουν ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΔΑΣΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΔΑΣΩΘΟΥΝ. ΕΚΕΙ, ΟΥΤΕ ΑΠ’ ΕΞΩ ΔΕΝ ΠΑΤΟΥΝ ΤΟ ΠΟΔΙ ΤΟΥΣ.
Είναι Αλλεργικοί στο δάσος ή απλά τα δέντρα δεν ψηφίζουν;
ο Παναγιώτης Μανίκης
παρουσίασε την μέθοδο φυσικής καλλιέργειας και την τεχνική των σβόλων.
Μετά τις επαναλαμβανόμενες καλοκαιρινές πυρκαγιές η τεχνική των σβόλων είναι μια τεχνική που όλοι πρέπει να μάθουμε.
“Τα δύο πρόσφατα ταξίδια στην Ισπανία και την Αργεντινή, αποτέλεσαν μία ακόμη επιβεβαίωση της ραγδαίας εξάπλωσης της ερήμου, της μεγάλης καταστροφής της φύσης στο όνομα κούφιων λέξεων όπως πρόοδος και ανάπτυξη. Όμως η ερημοποίηση δεν περιορίστηκε μόνο στη φύση αλλά απλώθηκε και στις ανθρώπινες καρδιές. Χάνεται η χαρά από τη ζωή μας, η κατανόηση, η ικανότητα να συγχωρούμε και η αγάπη απουσιάζουν, οι ανθρώπινες σχέσεις υποβαθμίζονται ολοένα και περισσότερο, οι άνθρωποι δε μπορούν να επικοινωνήσουν μεταξύ τους, να συνεργαστούν.
Στις κρίσιμες αυτές στιγμές τόσο για τη φύση όσο και για την ανθρωπότητα είναι ανάγκη να δράσουμε όσο το δυνατό πιο γρήγορα` η δράση μας είναι απαραίτητο να γεννηθεί μέσα από την κατανόηση του προβλήματος, αλλιώς θα είναι μια απλή σπασμωδική αντίδραση. Η καταστροφή της φύσης θα σημάνει και το τέλος του ανθρώπινου πολιτισμού.
Όπως επισημαίνει ο Fukuoka***, η πραγματική αλήθεια, το πραγματικό καλό και η πραγματική ομορφιά, υπάρχουν μόνο στη φύση και όχι στον κίβδηλο ανθρώπινο πολιτισμό. Έχουμε ανάγκη από ένα καινούργιο πολιτισμό όπου ο άνθρωπος θα έχει ως βασικό στόχο να υπηρετήσει τη φύση και να κτίσει αρμονικές σχέσεις με τους συνανθρώπους του και τα άλλα πλάσματα.
Μαζί με εθελοντές από όλο τον κόσμο δουλεύουμε για να δημιουργήσουμε φυσικά αγροκτήματα στην Ελλάδα και το εξωτερικό, λαχανόκηπους της αυτάρκειας, για να πρασινίσουμε τα άγονα βουνά και τις ερήμους. Η απάντηση στο πρόβλημα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, κατά την άποψή μας, είναι η αυτάρκεια σε επίπεδο διατροφής, σε επίπεδο υγείας και ακόμη σε νοητικό επίπεδο.
Θα χαρούμε πολύ να μοιραστούμε αυτές τις δραστηριότητες και με άλλους ανθρώπους που θέλουν να δράσουν ανεξάρτητα από σύνορα, φυλές, έθνη, θρησκείες γιατί όλα είναι ένα και το ένα είναι όλα.
Ας γίνουμε λοιπόν σπορείς σπόρων για να μετατρέψουμε ξανά τον πλανήτη μας σε ένα νέο κήπο της Εδέμ. Το οφείλουμε στα παιδιά μας και στα εγγόνια μας, στις επόμενες γενεές.”
__________________________
***Δείτε επίσης:
(προσθήκη εικόνων και λινκ Β.Χ.)