15/04/2021

Ήγγικεν η ωρα; Σε εξέλιξη σχέδιο του Ερντογαν απο το 2011 για μεταφορά της πρωτεύουσας στην Κωνσταντινούπολη #Turkey

imageΦωτιές είχε ανάψει το 2011 στους πολιτικούς κύκλους της Τουρκίας άρθρο της εφημερίδας Vatan, σύμφωνα με το οποίο ο Ταγίπ Ερντογάν επεξεργάζεται σχέδιο μεταφοράς της πρωτεύουσας από την Άγκυρα στην Κωνσταντινούπολη.

Σύμφωνα με την αρθρογράφο της εφημερίδας, Ρουχάτ Μενγκί, ο Τούρκος πρωθυπουργός σχεδιαζε να κάνει την Κωνσταντινούπολη πρωτεύουσα της Τουρκίας!

Όλα ξεκίνησαν έπειτα από πρόσφατη ανακοίνωση του Τούρκου πρωθυπουργού για την περιφερειακή διχοτόμηση της Πόλης, σε ευρωπαϊκή και σε ανατολική.

Στις ίδιες δηλώσεις ο Τούρκος πρωθυπουργός είχε κάνει μάλιστα λόγο για ένα “τρελό σχέδιο” σχετικά με την Κωνσταντινούπολη, το οποίο η αρθρογράφος της Vatan ερμήνευσε ως μεταφορά της πρωτεύουσας στην Κωνσταντινούπολη.

Η Ρουχάτ Μενγκί στο άρθρο της επισημαίνει ότι το “τρελό σχέδιο” είναι να κάνει πρωτεύουσα την Κωνσταντινούπολη. “Νομίζω ότι, αν το AKP κερδίσει τις εκλογές, θα δούμε να αλλάζει η πρωτεύουσα που είχε αποφασίσει ο Κεμάλ Ατατούρκ”.

Αυτά το 2011 για να φτάσουμε στο σημερα όπου όλα δείχνουν πως ήρθε η ώρα να γίνουν πράξη τα σχέδια του.

Δείτε τι μεταδίδει γνωστός Έλληνας blogger απο την Κωνσταντινούπολη:

https://hellasforce.com/2016/07/19/%ce%b5%ce%ba%cf%80%ce%bb%ce%b7%cf%81%cf%89%ce%bd%ce%bf%ce%bd%cf%84%ce%b1%ce%b9-%ce%bf%ce%b9-%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%86%ce%b7%cf%84%ce%b5%ce%b9%ce%b5%cf%82-%ce%bf-%ce%b5%cf%81%ce%bd%cf%84%ce%bf%ce%b3/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ