ΤΩΡΑ-ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΛΙΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΑΣ ΛΕΝΕ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

13707705_998500593600145_2403880503325628754_nOι τελευταίες εξελίξεις στην #Κωνσταντινούπολη και στην #Τουρκία
(Η εικόνα από χθες)

Υπάρχουν παντού σημαίες, στα κτίρια (όχι μόνο στα κρατικά), στις επιχειρήσεις, στα #αμάξια και στα λεωφορεία. Στην πλατεία Ταξίμ, στο κτίριο #ΑΚΜ (Atatürk Kültür Merkezi – Πολιτιστικό Κέντρο Ατατούρκ) υπάρχει σημαία και γιγαντοαφίσες του #Ερντογάν.

Οι δημόσιες συγκοινωνίες θα είναι δωρεάν μέχρι το Σάββατο στην Κωνσταντινούπολη για να διαμαρτυρηθούν οι πολίτες εναντίον της απόπειρας πραξικοπήματος του στρατού, ένω κάθε πρώτη του Μάη αλλά και κατά την διάρκεια των περιστατικών στο Γκεζί Παρκ αυτές σταματούσαν να λειτουργούν .

Επειδή ο λαός νομίζει ότι απέτρεψε ένα πραξικόπημα, επιπλέον ο πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ δήλωσε, ότι 15 Ιουλίου θα είναι η #γιορτή της δημοκρατίας, (λες και δεν χύθηκε αίμα την Παρασκευή βράδυ, λες και 161 άτομα δεν έχασαν τις ζωές τους, επίσης οι φαντάροι που λέγονται “#Mehmetçik”, ήταν 19 με 20 ετών, και εκπαιδέυτηκαν μόνο 2-3 μήνες, εκείνοι πυροβόλησαν συνολικά με 30-40 σφαίρες μάξιμουμ στη διάρκεια της εκπαίδευσης και νόμιζαν ότι πήγαιναν σε άσκηση, δεν σκοτώθηκαν από το δικό τους λαό) τώρα ο κόσμος τα βραδία βγαίνει στους δρόμους και πανηγυρίζει.
Κορνάρουν συνέχεια, βάζουν δυνατά στα αμάξια τους εθνικά τραγούδια όπως το “Mehter Marşı” (Οθωμανικά εμβατήρια) “Türkiyem” (του Mustafa Yıldızdoğan, ο οποίος υποστηρίζει το κόμμα #MHP), πυροβολούν στον αέρα, κάποιοι οργανώνουν ομιλίες στις πλατείες και μετά φωνάζουν Αλλαχού ακμπάρ (Ο θέος είναι μεγάλος) και το πανηγύρι συνεχίζεται μέχρι τις 3-4 ώρα την νύχτα.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ