«Θα πολεμήσουμε το λαθρεμπόριο των λευκών κολάρων

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

cigar-dollar-smoke-Article-201410031242«Θα πολεμήσουμε το λαθρεμπόριο των λευκών κολάρων»

Θετική είναι η αποτίμηση των φορέων για το νομοσχέδιο σχετικά με την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου των καπνικών προϊόντων, ωστόσο οι εκπρόσωποι τους διατύπωσαν ενστάσεις και αντιρρήσεις για ορισμένες διατάξεις του στη συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών όπου είχαν κληθεί αρμόδιοι εξωκοινοβουλευτικοί φορείς.

Οι ενστάσεις που διατυπώθηκαν αφορούν:

Τη διάταξη που υποχρεώνει τις καπνοβιομηχανίες κάθε μήνα να αποστέλλουν ηλεκτρονική κατάσταση με τις συναλλαγές τους και να παρέχουν πληροφορίες για ύποπτες συναλλαγές.
Το θέμα της υπερφορολόγησης καπνικών προϊόντων, ώστε να μπει αναλογικότερος φόρος στα τσιγάρα, λαμβάνοντας υπόψη του τις τιμές τους σε γειτονικές χώρες – ενώ έκανε λόγο για άδικο φορολογικό σύστημα προς όφελος των ακριβών τσιγάρων.
Την ανάγκη να προστατευθούν τα ελληνικά καπνά και οι 16.000 εναπομείναντες καπνοπαραγωγοί.
Ο καθορισμός ανώτατης τιμής στα τσιγάρα, η εξυγίανση της αγοράς
«Έχουμε την πολιτική βούληση να συγκρουστούμε με το λαθρεμπόριο. Θέλουμε να τα βάλουμε, όχι με το λαθρεμπόριο των μικρών, αλλά με το λαθρεμπόριο των «λευκών κολάρων» που έχουν σχέση με την πολιτική εξουσία», τόνισε από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, απαντώντας στις επισημάνσεις των εξωκοινοβουλευτικών φορέων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ