Έξω απο τα δόντια ο Κουικ για την διαφθορά

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

κουικΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΡΑ ΤΩ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΩ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΠΝΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ

ΣΕ ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΖΗΤΗΣΕ ΑΥΤΟΚΑΘΑΡΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΛΑΔΟΥΣ

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ «ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥΣ» ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΤΟ ΓΙΩΡΓΟ ΣΟΥΡΛΑ, ΤΟΝ ΚΟΣΚΩΤΑ ΚΑΙ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΝΔ

«Στον πόλεμο κατά της διαφθοράς, θα πρέπει όλοι οι εμπλεκόμενοι κλάδοι να ξεκινήσουν από την αυτοκάθαρση και από την αυτοδέσμευση ότι θα υπηρετούν στο ακέραιο το Σύνταγμα, τους νόμους και το συμφέρον του πολίτη.

Επίορκοι υπάρχουν παντού. Υπάρχουν επίορκοι δημοσιογράφοι, επίορκοι γιατροί, επίορκοι αστυνομικοί, επίορκοι στη Δικαιοσύνη, επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι…

Εάν ο κάθε κλάδος αναλάβει την αυτοκάθαρσή του, τότε θα προχωρήσουμε με εγγυημένη αποτελεσματικότητα στην πάταξη της διαφθοράς στην πατρίδα μας.

Ειδικότερα η Δικαιοσύνη, η οποία με αυτήν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν έχει «πολιτικούς Επιτρόπους» πάνω από το κεφάλι της και κινείται με απόλυτη ελευθερία, αποτελεί τον βασικό πυλώνα σε αυτήν τη μάχη που δίνουν δύο κόμματα που δεν είναι «πιασμένα» και δεν εκβιάζονται από καμιά πολιτικο-οικονομική συμμορία η οποία τόσα χρόνια λήστευε τις τσέπες των Ελλήνων, λήστευε τα κρατικά ταμεία. Αναφαίνονται σε εκείνους τους μιζαδόρους, φοροφυγάδες και λαθρέμπορους, που έκλεβαν ουσιαστικά τα λεφτά από τις τσέπες των Ελλήνων.

Ως Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αλλά και με την ιδιότητα του μέλους των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ που συγκυβερνούν με τον ΣΥΡΙΖΑ, σε αυτούς τους 15 μήνες μέσα από Διυπουργικές Επιτροπές και Επιτροπές Πάταξης της Διαφθοράς, οι περισσότερες να συνεδριάζουν στο Μέγαρο Μαξίμου, γεγονός που καταδεικνύει τη βούληση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για την πάταξη της διαφθοράς, θέλω να υπογραμμίσω ότι θα συνεχίσω και θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε στο πλευρό του Αναπληρωτή Υπουργού Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και του αρμόδιου ΓΓ Γιώργου Βασιλειάδη

Οι 15 μήνες ήταν η αρχή για την πάταξη της διαφθοράς. Τώρα θα εντείνουμε ακόμα περισσότερο τις προσπάθειές μας».

Αυτή τη δήλωση έκανε ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ μετά το τέλος της Ημερίδας που διοργάνωσε η Γενική Γραμματεία Πάταξης της Διαφθοράς, κατά την διάρκεια της οποίας τιμήθηκε για την προσφορά του ο πρώην Γενικός Γραμματέας για την Πάταξη της Διαφθοράς, πρώην Αντιπρόεδρος της Βουλής και πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Σούρλας, σε ανταπόδοση των υπηρεσιών που έχει προσφέρει στην Ελλάδα στο πεδίο του στρατηγικού σχεδιασμού για την πάταξη της διαφθοράς.

ΣΟΥΡΛΑΣ, ΚΟΣΚΩΤΑΣ, ΟΙ 10 ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΙ Η UBS

Στην ομιλία του από το βήμα της Ημερίδας και αναφερόμενος στον Γιώργο Σούρλα, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Σήμερα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ τιμά έναν πολιτικό που πραγματικά είναι ένα από τα παραδείγματα του ήθους και της εντιμότητας, αλλά και του θάρρους.

Από τα δημοσιογραφικά μου χρόνια θυμάμαι τον Γιώργο Σούρλα να είναι ο πρώτος ίσως και ο μοναδικός βουλευτής της ΝΔ, που με ερώτησή του στη Βουλή έβαλε στο πολιτικό προσκήνιο την υπόθεση του Γιώργου Κοσκωτά, δημιουργώντας μάλιστα κραδασμούς ακόμα και στο ίδιο του το κόμμα.

Αργότερα, ήταν ο πολιτικός ο οποίος έβγαλε στην επιφάνεια την κραυγαλέα περίπτωση της νοθείας και «αρπαγής» καυσίμων στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Είναι ο Γιώργος ο Σούρλας που τίμησε μία ολόκληρη παράταξη, η οποία σήμερα παινεύεται ότι θα μπορούσε να έχει δέκα Παπασταύρου και που έχει εκλεκτούς της, του πρώην και του νυν Αρχηγού της, στέλεχος στο σπίτι του οποίου εισέβαλε το ΣΔΟΕ, αφαίρεσε σκληρούς δίσκους και εμπλέκεται σε ιστορίες με την Τράπεζα UBS».

ΟΙ 100 ΤΟΝΟΙ ΧΑΡΤΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΠΝΙΚΟ ΦΟΡΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΦΤΕΡΑ

Στη ομιλία του ο Τέρενς Κουίκ αναφέρθηκε και στην πάταξη του λαθρεμπορίου των καπνικών προϊόντων αποκαλύπτοντας τα εξής:

«Επανασχεδιάσαμε, με Διυπουργική Απόφαση σε σύσκεψη στο Μαξίμου, τις ταινίες ασφαλείας των τσιγάρων. Θα έχουν επάνω και bar-code για να μπορούμε να «βλέπουμε» όλη τη διαδρομή του τσιγάρου, από την αρχική του επεξεργασία μέχρι και το σημείο της τελικής πώλησης.

Από τα λαθραία τσιγάρα και μόνο, υπολογίζουμε να έχουμε ετήσιες απώλειες που αγγίζουν τα 800 εκ. Ευρώ.

Με τις νέες διαδικασίες που αποφασίστηκαν, θα καταφέρουμε ένα καίριο πλήγμα στους λαθρέμπορους, οι οποίοι εξακολουθούν να μας απειλούν με «φουσκωτούς», εκβιασμούς και προβοκάτορες.

Το κυριότερο, πάντως, είναι ότι αυτές οι ταινίες ασφαλείας που ταυτίζονται και με τον καπνικό φόρο που εισπράττει το κράτος, δεν θα τυπώνονται πλέον σε ιδιώτη, αλλά στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Και το καταπληκτικό είναι ότι για την ετήσια παραγγελία ταινιών που χρειαζόμαστε, η Τράπεζα της Ελλάδος υπολόγισε ότι θα χρειαστούν 150 τόνοι του ειδικού χαρτιού που εισάγεται από το εξωτερικό.

Αποκαλύπτω ότι με ιδιαίτερη έκπληξη ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης ανακάλυψε ότι μέχρι σήμερα η παραγγελία σε χαρτί «έπιανε» τους 250 τόνους! Πού πήγαιναν οι υπόλοιποι 100;

Κανείς δεν θα μείνει στο απυρόβλητο».

Τέλος, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα – που είναι και στους άμεσους σχεδιασμούς της Γενικής Γραμματείας Πάταξης της Διαφθοράς – να συσταθεί σε κάθε Υπουργείο Εσωτερική Υπηρεσία Ελέγχου και να ενισχυθούν η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας και του Υπουργείου Οικονομικών, όπου εν προκειμένω η Υπηρεσία αυτή είναι στη διάθεση του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ