Καρπούζι Το πιο πολύτιμο φρούτο του καλοκαιριού

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

karpouzi

Η έλευση του καλοκαιριού κάθε χρόνο σηματοδοτεί και την έλευση του αγαπημένου μας τροφίμου: του καρπουζιού. Καμία καλοκαιρινή συνάντηση για φαγητό δεν μπορεί να τελειώσει χωρίς τις ζουμερές και νόστιμες φέτες καρπουζιού.

Ωστόσο στα τόσα χρόνια που τρώτε καρπούζι, γνωρίζατε πως κάνει πολύ καλό στην υγεία σας την ίδια στιγμή;

Υπάρχουν πολλοί ωφέλιμοι λόγοι για να φάει κανείς αυτό το φρούτο. Είναι καλή πηγή ενυδάτωσης αλλά ποτέ δεν περιμέναμε να βελτιώνει την υγεία των νεφρών και να κατεβάζει την πίεση του αίματος.

Παρακάτω θα δείτε μια λίστα που περιλαμβάνει τα 9 οφέλη υγείας που παρουσιάζονται όταν τρώει κανείς καρπούζι καθημερινά. Πλέον έχετε 9 επιπλέον λόγους για να απολαύσετε μια φέτα καρπουζιού.

Γιατί το καρπούζι;

Το καρπούζι είναι γνωστό ως πηγή όλων των απαραίτητων θρεπτικών συστατικών.

Τα συστατικά του όπως το λυκοπένιο, η βιταμίνη Α, η κιτρουλίνη και η βιταμίνη C είναι παρόν σε αυτό το νόστιμο φρούτο και είναι πιθανό να έχει μια θετική επίδραση συνολικά στην υγεία του σώματός σας.

Διαβάστε παρακάτω πως ακριβώς το καρπούζι μπορεί να ωφελήσει την υγεία σας.

Όφελος #1: Βελτιώνει το δέρμα.

Αν νιώθετε να βρίσκεστε σε ένα συνεχή αγώνα με το δέρμα σας ή θέλετε λίγη επιπλέον λάμψη, προσπαθήστε να προσθέσετε περισσότερο καρπούζι στη διατροφή σας.

Σύμφωνα με τους ειδικούς στο Curejoy.com, η βιταμίνη Α στο καρπούζι βοηθά στην προώθηση της ανάπτυξης ιστών του σώματος, οδηγώντας σε μια φρέσκια και ενυδατωμένη εμφάνιση.

Όφελος #2: Προωθεί την υγεία της καρδιάς.

Όποιος υποφέρει από προβλήματα καρδιάς ή νιώθει πόνους στο στήθος με διάφορους τρόπους, πρέπει σίγουρα να αναζητήσει ιατρική βοήθεια επειγόντως.

Σύμφωνα με το Organic Facts, το λυκοπένιο στο καρπούζι «βελτιώνει τις καρδιακές λειτουργίες.»

Ακόμη περισσότερο, η βιταμίνη C, τα καροτενοειδή και το κάλιο βοηθούν στη μείωση της χοληστερόλης και κρατούν την καρδιά ασφαλή από ποικίλες επικίνδυνες παθήσεις.

Όφελος #3: Ενισχύει την υγεία των νεφρών.

Το να εμφανιστεί πέτρα στα νεφρά είναι μια από τις πιο οδυνηρές εμπειρίες οπότε πρέπει να ενδιαφέρει όλους τους ανθρώπους να τα κρατούν υγιή και σε καλή κατάσταση.

Το Livelovefruit.com γράφει πως το καρπούζι αυξάνει τη ροή των ούρων χωρίς να προσθέτει επιπλέον άγχος στα νεφρά μας.

Το καρπούζι «διευκολύνει την πίεση στα νεφρά καθώς απαλλασσόμαστε από τα περίσσεια υγρά.»

Όφελος #4: Βελτιώνει την όραση.

Το να προσθέσετε περισσότερο καρπούζι στη διατροφή σας μπορεί επίσης να βοηθήσει με την όραση και την υγεία των ματιών σας.

Η βιταμίνη Α αυτού του φρούτου μπορεί να βοηθήσει στην «προστασία ενάντια στην εκφύλιση της ωχράς κηλίδας που σχετίζεται με την ηλικία καθώς επίσης και στην πρόληψη της νυχτερινής τύφλωσης» σύμφωνα με το Livelivefruit.com.

Όφελος #5: Υποστηρίζει την υγεία των οστών.

Η υγεία των οστών είναι εξαιρετικά σημαντική, ιδιαίτερα όσο μεγαλώνουμε ηλικιακά.

Ευτυχώς, το καρπούζι περιλαμβάνει λυκοπένιο και κάλιο, που μπορεί να κάνει τα οστά και τις αρθρώσεις ισχυρότερες, βοηθώντας να μειωθεί ο κίνδυνος τραυματισμού ή άλλου σχετικού προβλήματος.

Όφελος #6: Μειώνει την αρτηριακή πίεση.

Πολλοί άνθρωποι προσπαθούν να μειώσουν την πίεση του αίματος μέσω της διατροφής και της άσκησης αλλά το καρπούζι πρέπει απαραίτητα να συμπεριληφθεί σε αυτές τις προσπάθειες.

Σύμφωνα με το Organic Facts: «Η καλή ποσότητα καλίου και μαγνησίου που υπάρχει στο καρπούζι είναι πολύ ευεργετική όσον αφορά στη μείωση της αρτηριακής πίεσης.»

Όφελος #7: Ανακουφίζει από τους μυϊκούς πόνους.

Το καρπούζι είναι επίσης καλό για την καταπολέμηση των φλεγμονών και τη μείωση του πόνου στους μύες.

Ο Δρ. Joseph Mercola παραθέτει μια μελέτη όπου στα άτομα που έπιναν «χυμό καρπουζιού πριν από τις προπονήσεις είχαν μειωθεί οι μυϊκοί πόνοι 24 ώρες μετά σε αντίθεση με εκείνους που έπιναν έναν εικονικό φάρμακο. »

Όμως, χάρης στην υψηλή ποσότητα φρουκτόζης που υπάρχει στους χυμούς καρπουζιού, ο Δρ. Mercola γράφει: «Ίσως είναι καλύτερο να φάτε όλο το φρούτο. »

Όφελος #8: Καταπολεμά το άσθμα.

Οι άνθρωποι με άσθμα γνωρίζουν πως δεν είναι εύκολο αλλά το καρπούζι μπορεί να βοηθήσει λίγο.

Οι ειδικοί του Medical News Today γράφουν πως καταναλώνοντας μεγάλες ποσότητες βιταμίνης C που περιέχει το καρπούζι μπορεί να βοηθήσει στην μείωση «των κινδύνων ανάπτυξης άσθματος.»

Για εκείνους που υποφέρουν από το άσθμα, τα θρεπτικά συστατικά που εμπεριέχονται στο φρούτο, βοηθούν στη βελτίωση της συνολικής υγείας των πνευμόνων.

Όφελος #9: Καταπολεμά τον καρκίνο του προστάτη.

Αν και το συγκεκριμένο φρούτο από μόνο του δεν είναι αρκετό ενάντια στον καρκίνο, περιέχει συγκεκριμένα θρεπτικά συστατικά που τον καταπολεμούν.

Όπως δημοσιεύθηκε στο Live Science: «Τα καρπούζια μπορεί να είναι χρήσιμα για τη μείωση του κινδύνου του καρκίνου λόγω των αντιοξειδωτικών τους ιδιοτήτων.»

«Το λυκοπένιο ειδικότερα έχει συνδεθεί με τη μείωση του καρκίνου του προστάτη.. σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου.»

Για όλους εκείνους που τρώνε άφθονο καρπούζι, τα παραπάνω οφέλη θα έρθουν ως καλά νέα. Αλλά αν δεν έχετε αυτό το φρούτο στη διατροφή σας, ίσως έχει έρθει η ώρα να προσθέσετε μερικές νόστιμες φέτες στην καθημερινή σας διατροφή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ