ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ:”Κατάργηση του Νόμου περί ευθύνης Υπουργών τώρα”-Αυτό πρέπει να πόνεσε πολύ την κ.Φωφη

panoskammenosΚαμμένος: Να καταργηθεί άμεσα ο νόμος περί ευθύνης υπουργών


“Η απλή αναλογική είναι ο μόνος δρόμος που μπορεί να δώσει στο πολίτη το δικαίωμα να επιλέξει το κόμμα και τον βουλευτή που θα τον εκπροσωπήσει στο ελληνικό Κοινοβούλιο”, τόνισε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμένος, κατά την ομιλία του στη Βουλή για τον εκλογικό νόμο.

Ο Καμένος υπογράμμισε πως σήμερα, πρέπει όλοι να ψηφίσουν την απλή αναλογική, την κατάργηση του μπόνους και την ψήφο στα 17, και μετά, όπως είπε, μπορεί να τεθεί προς συζήτηση το θέμα της ψήφου των ομογενών – ενώ σημείωσε πως πρόταση των ΑΝΕΛ είναι η κατάργηση του ψηφοδελτίου Επικρατείας.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ επισήμανε πως “πρέπει να χτίσουμε ένα εκλογικό σύστημα που θα καταργεί τις κομματικές ομαδοποιήσεις της αντιπολίτευσης που οδήγησαν στην κατάρρευση του κοινοβουλευτισμού”, ενώ εκτίμησε πως “μπορεί να υπάρξουν συνθέσεις σε αυτό το Κοινοβούλιο και να υπάρξουν πολύ πιο σταθερές κυβερνήσεις”.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, μαζί με τον εκλογικό νόμο “πρέπει να ανοίξουμε και το θέμα της συνταγματικής αναθεώρησης με την κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών, την αύξηση των αρμοδιοτήτων του Προέδρου ης Δημοκρατίας και την εκλογή του από τον ελληνικό λαό”.

Πρόσθεσε επίσης, ότι ήρθε η ώρα για να μπουν όρια στη θητεία των βουλευτών, “ίσως και να δούμε” είπε, “το ασυμβίβαστο μεταξύ υπουργού και βουλευτή”.

Κλείνοντας, ο Καμμένος κάλεσε τους βουλευτές “να κάνουν το πρώτο βήμα ψηφίζοντας τα δύο άρθρα που θα κάνουν τους βουλευτές να απελευθερωθούν από τη μέγγενη της κομματικής πειθαρχίας και θα ξεκινήσει η συζήτηση και για τις άλλες αλλαγές”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ