Το ΧΩΝΙ καταθέτει αγωγές στους συκοφάντες του

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

imageΤο ΧΩΝΙ καταθέτει αγωγές στους συκοφάντες του
Αρχικά, τους παραθέσαμε τα στοιχεία μας και τους καλέσαμε να αποκαταστήσουν την αλήθεια. Μετά, τους στείλαμε και εξώδικα για να ζητήσουν συγγνώμη. Τώρα, προσφεύγουμε στη δικαιοσύνη.
Τι άλλο να κάνουμε για να απαντήσουμε στην πιο άδικη και χυδαία επίθεση, που έχει δεχθεί ποτέ εφημερίδα σ’ αυτή τη χώρα;

Στις 29 Μαρτίου 2016, στη συζήτηση στη Βουλή για τη διαφθορά και τη διαπλοκή, δύο αρχηγοί κομμάτων, ο Πρόεδρος της ΝΔ και ο επικεφαλής του κόμματος Το ΠΟΤΑΜΙ, ενεργώντας συντονισμένα και απολύτως συνεννοημένα, επιτέθηκαν χυδαία Στο ΧΩΝΙ, που τόσο, μα τόσο πολύ μισούν. Μιλώντας ζωντανά μπροστά σ’ όλο τον ελληνικό λαό, τόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης όσο και ο Σταύρος Θεοδωράκης επιδόθηκαν σε ένα κλιμακωτό και παραληρηματικό ξεκαθάρισμα πολιτικών λογαριασμών (μαζί μας), μετατρέποντας ουσιαστικά το βήμα της Βουλής σε ένα εργαλείο κατασυκοφάντησης και εταιρικής εξόντωσης.

Οι δύο συγκεκριμένοι πολιτικοί είπαν τα χειρότερα ψέματα που μπορούσαν να σκεφτούν, για να καταφέρουν Στο ΧΩΝΙ τη μεγαλύτερη δυνατή ζημία. Και έκαναν αυτό το «άλμα στη χυδαιότητα» από τον πιο ψηλό βατήρα! Από το βήμα της Βουλής! Από εκεί, δηλαδή, που ήταν σίγουροι ότι θα τους ακούσουν ΟΛΟΙ οι Ελληνες που ενδιαφέρονται για τις πολιτικές εξελίξεις (και άρα αγοράζουν πολιτικές εφημερίδες) και ΟΛΟΙ οι διαφημιστές, που συνεργάζονται με τις εφημερίδες. Και ορίστε το σχέδιο θανάτου της εφημερίδας μας. Δύο αρχηγοί κομμάτων, στην ίδια συζήτηση (για τη διαπλοκή), από το ίδιο βήμα αλλά σε διαφορετικές χρονικές στιγμές (για να ακούσουν τη συκοφαντία όσο περισσότεροι γίνεται), σε ζωντανή μετάδοση, χωρίς δυνατότητα απάντησης από μέρους μας. Ετσι σκέφτηκαν να εκτελέσουν Το ΧΩΝΙ. Χωρίς στοιχεία, λέγοντας τα πιο ακραία ψεύδη, ανήθικα και πισώπλατα. Γιατί τέτοιοι είναι…
Η ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ

Κυριάκος Μητσοτάκης και Σταύρος Θεοδωράκης παντελώς ξεδιάντροπα είπαν για Το ΧΩΝΙ ότι είναι ένα διαπλεκόμενο έντυπο, που πριν ανέβει στην εξουσία η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν έπαιρνε καμία διαφήμιση, γιατί δεν είχε καμία κυκλοφορία, και πως από το Μάρτιο του 2015 και μετά, άρχισε να παίρνει «σελίδες επί σελίδων» κρατικής διαφήμισης! Αυτά είπαν οι συκοφάντες μας.
Η ΑΜΥΝΑ

Την επόμενη μέρα καθίσαμε και γράψαμε ανοικτές επιστολές προς αυτούς τους δύο κυρίους, στις οποίες με στοιχεία απαντούσαμε στις συκοφαντίες τους και τους καλούσαμε στο τέλος να επιλέξουν αν θα ζητήσουν ταπεινά συγγνώμη από Το ΧΩΝΙ, όπως επιβάλλει η αντρική τιμή, ή αν παραμείνουν άθλιοι συκοφάντες. Τους λέγαμε επίσης, αν το επιθυμούν, να μας κάνουν αγωγή ή μήνυση (ό,τι θέλουν) προκειμένου να πάμε τα στοιχεία μας σε ένα δικαστήριο και να αποφασίσει εκείνο αν έχουμε δίκιο ή όχι. Τίποτα δεν έκαναν. Τσιμουδιά δεν έβγαλαν οι συνειδητοί συκοφάντες μας.

Λίγες εβδομάδες μετά, τους στείλαμε εξώδικα. Και στους δύο. Και τους καλούσαμε και πάλι να αποκαταστήσουν την αλήθεια και να ζητήσουν ταπεινά συγγνώμη από Το ΧΩΝΙ. Και πάλι τσιμουδιά. Γιατί είναι -αποδεδειγμένα πια- συνειδητοί συκοφάντες.

Ποτέ δεν ήταν στόχος τους η αλήθεια. Αν ήταν, στις τοποθετήσεις τους θα ζητούσαν κάποιον έλεγχο ή θα επικαλούνταν κάποιον έλεγχο ή έστω θα ρωτούσαν τους φορείς του δημοσίου πριν μιλήσουν. Όμως, αυτοί οι δύο κύριοι δεν ρώτησαν τίποτα και κανέναν. Γιατί δεν τους ενδιέφερε καθόλου να μάθουν την αλήθεια. Το μόνο που τους ένοιαζε ήταν να μας παρουσιάσουν ως ένα διαπλεκόμενο έντυπο, προκειμένου να μας πλήξουν και με εμφανή σκοπό να μας κλείσουν. Γιατί; Γιατί δεν συμφωνούν με την πολιτική μας ανάλυση.
ΟΙ ΑΓΩΓΕΣ

Ποτέ στο παρελθόν το βήμα της Βουλής δεν χρησιμοποιήθηκε με τόσο απεχθή και ποταπό σκοπό, κατά της δημοσιογραφίας, της ελευθεροτυπίας και της δημοκρατίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι όταν οι συκοφάντες μας έλεγαν αυτά τα τερατώδη ψέματα για μια εφημερίδα, δεν είχαν τίποτα συγκεκριμένο να αναφέρουν, κανένα στοιχείο να επικαλεστούν, καμία έρευνα να μνημονεύσουν. ΤΙΠΟΤΑ!!! Μας επιτέθηκαν με αυτό το χυδαίο τρόπο και μας κατασυκοφάντησαν ΧΩΡΙΣ ΤΙΠΟΤΑ!!!! Χωρίς να αναφέρουν ούτε ένα νούμερο!!!

Εμείς, πάλι, κάνουμε το αντίθετο ακριβώς! Στις αγωγές μας συμπεριλαμβάνουμε όλα εκείνα τα νούμερα που αποδεικνύουν ότι από τότε που ανέβηκε στην εξουσία η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αφενός Το ΧΩΝΙ είδε ΜΕΙΩΣΗ στην κρατική διαφήμιση κατά 40%(!!!) αφετέρου τα έσοδα της κρατικής διαφήμισης έφτασαν να αποτελούν μόλις το 5,61% του συνόλου των διαφημιστικών εσόδων μας. Αυτή είναι η πραγματικότητα για το 2015 (με ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ). ΜΟΛΙΣ το 5,61% είναι από το δημόσιο!!! Το 94,39% των διαφημιστικών μας εσόδων είναι από τον ιδιωτικό τομέα!

Και καθόμαστε και ακούμε ότι Το ΧΩΝΙ είναι διαπλεκόμενο έντυπο; Κα ότι παίρνουμε «σελίδες επί σελίδων» κρατικής διαφήμισης; Και καλούμε τους συκοφάντες μας να αποκαταστήσουν την αλήθεια και αυτοί δεν βγάζουν τσιμουδιά; Εντάξει, λοιπόν…

Ας ξεκινήσει αυτή η δικαστική διαμάχη. Και ας αποφασίσει η ελληνική δικαιοσύνη, αν αυτοί οι κύριοι (Κυριάκος Μητσοτάκης και Σταύρος Θεοδωράκης) έχουν το δικαίωμα να χρησιμοποιούν το βήμα της Βουλής για να συκοφαντούν με χυδαία και ακραία ψεύδη όποια ιδιωτική επιχείρηση γουστάρουν, χωρίς την παραμικρή διασταύρωση, ΜΟΝΟ και ΜΟΝΟ γιατί… μπορούν! Ας αποφασίσει η ελληνική δικαιοσύνη αν αυτά που είπαν οι συγκεκριμένοι κύριοι για εμάς είναι ψευδή και συκοφαντικά ή όχι.

Εμείς, πάντως, ζητάμε 1 εκ. ευρώ αποζημίωση από τον καθένα τους, προσωπικά. Οι αγωγές μας έχουν ήδη κατατεθεί, και Στο ΧΩΝΙ αυτής της Κυριακής μπορείτε να διαβάσετε τα στοιχεία και τους αριθμούς, που δεν αφήνουν καμία αμφιβολία για το τι έκαναν οι δύο αυτοί κύριοι, Κυριάκος Μητσοτάκης και Σταύρος Θεοδωράκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ Στο ΧΩΝΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ