Ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ θα είναι ο τάφος της Ευρώπης

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

kouris kontraΤου ΜΑΚΗ ΚΟΥΡΗ
Δεν περίμενε κανείς, και πρωτίστως η διεθνής κοινότητα, το πραξικόπημα με στόχο την ανατροπή του Ερντογάν για να συνειδητοποιήσει ποια είναι η Τουρκία, που τη θεωρούν ευρωπαϊκή χώρα και θέλουν να την κάνουν μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πέρα από το τι κρύβεται πίσω από το αποτυχημένο Κίνημα των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, αποτέλεσε την ευκαιρία για να δει ο κόσμος της Δύσης ποιος είναι ο πραγματικός τούρκος Πρόεδρος, ποια Δημοκρατία υπάρχει στην Τουρκία, τι είδους Κράτος Δικαίου λειτουργεί και πόσο σεβαστά είναι τα ανθρώπινα δικαιώματα του τούρκου πολίτη.
Σαν ιδιοκτήτης της χώρας και του κάθε πολίτη συμπεριφέρεται ο Ερντογάν από τη νύκτα της περασμένης Παρασκευής που εκδηλώθηκαν οι πρώτες κινήσεις για ανατροπή του αυταρχικού καθεστώτος που θέλει να επιβάλει ο νέος Σουλτά νος. Σαν τίγρης που βγήκε από το κλουβί. Νόμιζε ότι όλα ήταν υπό τον έλεγχό του. Και τρελάθηκε όταν είδε ότι κάποιοι είχαν αποφασίσει να τον γκρεμίσουν.
Κήρυξε «δημοκρατική» δικτατορία, άρχισε τις συλλήψεις, απέλυσε χιλιάδες εργαζομένους από το Δημόσιο, προχώρησε σε εκκαθαρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις. Τρόμος και φόβος σε όλη την Τουρκία.
Έφτασε στο σημείο να απαγορεύσει να ταφούν οι σκοτωμένοι πραξικοπηματίες – μέχρι και «νεκροταφείο προδοτών» έφτιαξε ο δικός του δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης. Τους δε στρατιωτικούς που συνελήφθησαν τους εξευτέλισε γυμνώνοντάς τους.
Και όλα αυτά χωρίς κανένας από τους μεγάλους να τον καταγγείλει. Χωρίς κανείς να του τραβήξει το αυτί. Γιατί είναι δικό τους δημιούργημα και μέχρι τώρα τον είχαν χωροφύλακα στην καυτή περιοχή, όπου τους έκανε τα θελήματα με αντάλλαγμα κάποια χατίρια σε βάρος γειτόνων του, ανάμεσα στους οποίους και η Κύπρος μας και η Ελλάδα. Πολύ δύσκολα θα βάλουν τώρα στο κλουβί το… θηρίο που εξέθρεψαν.
Σε εμάς κάθε άλλο παρά έκπληξη προκάλεσε η αντίδραση του απέναντι στους πραξικοπηματίες και το ότι εκμεταλλεύτηκε την απόπειρα ανατροπής του για να επεκτείνει την απόλυτη κυριαρχία του επί ζώντων και… τεθνεώτων!
Δεν υπήρξε καμία έκπληξη για εμάς. Δεν υπάρχει ελληνική γενιά που να μην έχει πληρώσει φόρο αίματος στον αρπακτικό γείτονα, που νομίζει ότι όλα τού ανήκουν. Η Κύπρος μας 42 χρόνια τώρα είναι ντυμένη στα μαύρα και ζει με την αγωνία της τουρκικής λύσης που μαγειρεύουν οι Αμερικανοί. Λύση που αν περάσει μετατρέπει την Κύπρο σε προτεκτοράτο της Τουρκίας, όπως έχει δηλώσει ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος, γιος του αείμνηστου Τάσσου. Και ενώ προσπαθεί να μετριάσει τον πόνο της, έρχονται στο φως νέα ανατριχιαστικά στοιχεία, που δεν μπορεί να τα πιστέψει ανθρώπινος νους.
Ένας νεαρός, 17 με 18 χρόνων ήταν το 1974, άκουσε τούρκο στρατιώτη να λέει σε συνάδελφο ότι πολλοί αιχμάλωτοι μεταφέρθηκαν στα Άδανα και τους έθαψαν ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ! Η συνομιλία, όπως τη δημοσίευσε πρόσφατα ο Σενέρ Λεβέντ, είναι η εξής:
«Τους μεταφέραμε στα Άδανα, τους δέσαμε τα χέρια και τα πόδια και τους θάψαμε ζωντανούς, δίπλα στον ποταμό που βρίσκεται εκεί. Δεν ξοδέψαμε καθόλου σφαίρες. Επειδή τους θάψαμε δίπλα στο νερό, με τον καιρό θα τους αρπάξει και αυτούς ο ποταμός και θα τους παρασύρει. Δεν θα μπορούν να βρουν τα ίχνη τους»…
Σαράντα δύο χρόνια από την εισβολή, ο ίδιος «Αττίλας» ξανακτύπησε, όχι σε άλλη χώρα, όχι ενα­ντίον άλλου λαού, αλλά κατά Τούρκων, το… έγκλημα των οποίων ήταν ότι θέλησαν να ξετινάξουν τον εσωτερικό εχθρό, που θεωρεί τη χώρα τσιφλίκι του. Σαράντα δύο χρόνια, Αμερική και Ευρωπαϊκή Ένωση συνεχίζουν να χαϊδεύουν το φίδι που εξέθρεψαν. Κι αν συνεχίσουν να παίζουν μαζί του, κάποια στιγμή θα γίνει ο εφιάλτης της Ευρώπης. Κι όταν ξυπνήσουν, θα είναι πολύ αργά.
Το φίδι θα είναι στον κόρφο τους. Και τότε θα… γεννήσει κι άλλες Αμμοχώστους. Κι άλλες νεκρές πόλεις…
Σαράντα δύο χρόνια και μια πόλη, η Αμμόχωστος, από τις ομορφότερες της Μεσογείου, παραμένει νεκρή, αλλά αν θελήσουν οι Μεγάλοι αύριο το πρωί μπορεί να ΞΑΝΑΖΩΝΤΑΝΕΨΕΙ…
Ευθύνες, φυσικά, έχουμε κι εμείς…

Όλα τα παραπάνω οδηγούν σε ένα και μοναδικό συμπέρασμα: Η Τουρκία δεν έχει θέση στην Ευρώπη. Δεν είναι Ευρώπη. Ανήκει αλλού.
Τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης τελειώνουν στα ελληνικά σύνορα.
Ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ, θα είναι ο τάφος της Ευρώπης…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ