Τα οφέλη του μεσημεριανού ύπνου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

υπνοςΤο να είμαστε όλη μέρα σε εγρήγορση και να εξωθούμε τον εαυτό μας στα άκρα κάποιες φορές είναι απαραίτητο, αλλά υπάρχουν και άλλες φορές που το να κλείσουμε για λίγο τα μάτια μας κατά την διάρκεια της μέρας είναι προς όφελός μας. Και τι πιο ιδανικό για αυτό από έναν μεσημεριανό ύπνο.
Ο τακτικός μεσημεριανός ύπνος είναι εξαιρετικά ευεργετικός για του σώμα και το πνεύμα μας. Παρόλα αυτά οι περισσότεροι τον αποφεύγουμε. Μάλιστα, μελέτες έχει επιβεβαιώσει, ότι λίγα λεπτά μεσημεριανού ύπνου στον καναπέ προσφέρουν τρομερά οφέλη για τον οργανισμό μας.


 

Τα οφέλη του μεσημεριανού ύπνου.
Όφελος #1: Οξύνει τις γνωστικές λειτουργίες.  Όλοι ξέρουμε, ότι αν δεν κοιμηθούμε αρκετά το βράδυ, η επόμενη μέρα δεν θα είναι και η καλύτερή μας. Ακριβώς, όπως ο κανονικός ύπνος επηρεάζει την μάθηση και την ικανότητα μας για την διατήρηση πληροφοριών, έτσι και ο μεσημεριανός έχει τις ίδιες ιδιότητες. Ένας μεσημεριανός ύπνος από 1 έως 1 και μισή ώρα έχει αποδειχθεί, ότι ενισχύει την πνευματική μας απόδοση έως και 24 ώρες μετά.
Όφελος #2: Βελτιώνει την υγεία της καρδιάς.  Μια μελέτη του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ έχει δείξει, ότι οι άνθρωποι που κοιμούνται το μεσημέρι έχουν λιγότερες πιθανότητες να αντιμετωπίσουν προβλήματα με την καρδιά τους αργότερα στην ζωή τους. Ο μεσημεριανός ύπνος μπορεί να αναπληρώσει την έλλειψη ύπνου που έχει καταστροφικά αποτελέσματα για την καρδιά και δυστυχώς πολλοί από εμάς βιώνουν.
Όφελος #3: μειώνει το στρες και το άγχος.  Η κούραση προκαλεί άγχος και αυτός μας καθιστά ακόμα πιο κουρασμένους. Ο μεσημεριανός ύπνος μπορεί να αναστρέψει αυτή την κατάσταση. Μια μελέτη του 2012 έδειξε, ότι οι 3 ορμόνες που σχετίζονται με το άγχος εμπλουτίζονται, όταν δεν κοιμόμασταν το μεσημέρι, προκαλώντας περισσότερο επιβλαβές στρες για την υγεία. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τους άντρες, δεδομένου ότι είναι πιο πιθανό να εμφανίσουν προβλήματα υγείας που σχετίζονται με το άγχος σε σχέση με τις γυναίκες.
Όφελος #4: Καταπολεμά τις νυχτερινές λιγούρες.  Όταν είμαστε κουρασμένοι και θέλουμε ενέργεια, είναι λογικό να αναζητάμε κάτι να φάμε. Αλλά με αυτόν τον τρόπο είναι πιο πιθανό να καταναλώσουμε πρόχειρο φαγητό, το οποίο με την σειρά του δημιουργεί μια σειρά από προβλήματα. Ο μεσημεριανός ύπνος αυξάνει την ενέργεια και μας σταματά από το να σκεφτόμαστε το φαγητό. Ένας μεσημεριανός ύπνος μισής ώρας μπορεί να μας βοηθήσει να απαλλαγούμε από τις λιγούρες.
Όφελος #5: Βελτιώνει την σωματική απόδοση.  Ο μεσημεριανός ύπνος φαίνεται σαν το αντίθετο της γυμναστικής, αλλά μελέτες έχουν δείξει, ότι οι αθλητές που κοιμούνται το μεσημέρι έχουν καλύτερες αποδόσεις στα αντανακλαστικά και την ταχύτητα.
Συμβουλές για έναν μεσημεριανό ύπνo
Συμβουλή#1: Βάλτε ξυπνητήρι.
 Ανάλογα με τις ανάγκες σας ο μεσημεριανός ύπνος μπορεί να ποικίλλει από 5 έως 45 λεπτά, αλλά συνήθως μισή ώρα είναι το ιδανικό. Πειραματιστείτε με διάφορες ώρες μέχρι να βρείτε αυτή που σας κάνει. Το ξυπνητήρι θα σας βοηθήσει σε αυτό.
Συμβουλή#2: Κοιμηθείτε το απόγευμα.
Νωρίς το απόγευμα είναι η καλύτερη ώρα για να κοιμηθείτε. Είναι στην μέση της ημέρας και συνήθως αμέσως μετά το μεσημεριανό φαγητό. Το να κοιμηθείτε αργά το απόγευμα μπορεί να διαταράξει τον βραδινό σας ύπνο.
Συμβουλή #3: Επιλέξτε τις καλύτερες συνθήκες.
Το καλύτερο μέρος για να πάρετε έναν υπνάκο είναι σε έναν δροσερό και σκοτεινό χώρο. Επίσης, είναι πιο εύκολο να κοιμηθείτε σε ένα δροσερό χώρο με μια κουβέρτα. Είναι καλό να έχετε το κεφάλι σας ένα υπερυψωμένο μέρος, όπως το μπράτσο του καναπέ.
Συμβουλή #4: Να έχετε αξεσουάρ ύπνου.
Θα χρειαστείτε ένα κινητό για να βάλετε ξυπνητήρι, ένα φλιτζάνι καφέ ή τσάι πριν τον ύπνο και μια μάσκα ύπνου. Βάλτε το ξυπνητήρι και πιείτε τον καφέ ή το τσάι σας. Η καφεΐνη θα σας βοηθήσει να ξυπνήσετε πιο εύκολα και να συνεχίσετε την μέρα σας. Μερικοί έχουν και ένα μολύβι ανάμεσα στα δάχτυλά τους. Τα δάχτυλά σας σιγά σιγά θα χαλαρώσουν και θα ξυπνήσετε μόλις το μολύβι πέσει στο πάτωμα.
Συμβουλή #5: Κοιμηθείτε πολύ.
Ο ύπνος δεν είναι πολυτέλεια. Είναι απαραίτητος για την διατήρηση της καλής υγείας, αλλά οι περισσότεροι από εμάς δεν κοιμούνται αρκετά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ