Οι 10 εταιρίες που ελέγχουν όλα όσα αγοράζουμε

 
Σήμερα, σχεδόν ό,τι αγοράζουμε παράγεται από 10 συγκεκριμένες πολυεθνικές εταιρίες. Είτε πρόκειται για μια σοκολάτα Μαρς ή Σνίκερς, είτε για sprite ή fanta, τα λεφτά πάνε στους ίδιους ανθρώπους.
 
image
Δείτε παρακάτω τις 10 εταιρίες που έχουν υπό τον έλεγχό τους όλα όσα αγοράζουμε.
Kraft
image
Ιδρύθηκε το 1903 από τον Τζέιμς Κραφτ και είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός συσκευασμένου φαγητού στον κόσμο. Τα προϊόντα της πωλούνται σε 155 χώρες.
Nestle S.A.
image
H Nestle είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός συσκευασμένου φαγητού στον κόσμο. Κάποιες από τις θυγατρικές που ανήκουν στον όμιλο είναι η Nescafé,η KitKat και η Nesquik.

 
Procter & Gamble
 
image
H Procter & Gamble έχει ηγετική θέση στην αγορά καταναλωτικών προιόντων και είναι η εταιρία, που ξοδεύει τα περισσότερα χρήματα ετησίως σε διαφημίσεις, αφού διαθέτει περίπου 8 δισεκατομμύρια δολάρια τον χρόνο για αυτόν τον σκοπό. Ο όμιλος έχει υπό τον έλεγχό του εταιρίες, όπως το Fairy, Pampers, Pantene, Old Spice, Hugo Boss, dolce & Gabbana, Gucci και Head & Shoulders.
Johnson & Johnson
image
Καλλυντικά, προϊόντα υγιεινής και ιατρικός εξοπλισμός είναι μερικά από τα προιόντα που παράγει η Johnson & Johnson μέσα από τις 230+ θυγατρικές εταιρίες της.
Unilever
image
Ένας από τους κορυφαίους παραγωγούς προϊόντων οικιακού καθαρισμού. Επίσης, παράγει πολλά από τα τρόφιμα που καταναλώνουμε και τα αρώματα που φοράμε.
Mars, Inc.
image
Κατά πάσα πιθανότητα όλοι μας καταναλώνουμε καθημερινά προιόντα της συγκεκριμένης εταιρίας. Μεριά από τα πιο δημοφιλή γλυκά της εταιρίας είναι τα M & M, Snickers, Mars, Milky Way, Twix, και Bounty, καθώς και το φαγητό που δίνουμε στα κατοικίδιά μας, όπως τα Pedigree και τα Whiskas.
Kellogg’s
image
Η αρχική ονομασία της εταιρίας που ιδρύθηκε το 1906 στο Μίσιγκαν των ΗΠΑ ήταν Battle Creek Toasted Corn Flake Company. Σήμερα, είναι μια από τις κορυφαίες εταιρίες παραγωγής δημητριακών και εύκολων και γρήγορων φαγητών στον κόσμο.
General Mills, Inc.
image
Είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες στον κόσμο και επικεντρώνεται στην παραγωγή τροφίμων, παιχνιδιών και ρούχων. Επίσης, διαθέτει ένα μεγάλο δίκτυο εστιατορίων. Μι από τις πιο γνωστές εταιρίες, που βρίσκεται υπό τον έλεγχο της είναι η Häagen-Daz.
PepsiCo
image
Η εταιρία δημιουργήθηκε το 1965, όταν η εταιρία Pepsi Cola συγχωνεύθηκε με την εταιρία Frito Lay. Κάποια από τα πιο γνωστά προιόντα της εταιρίας είναι τα ενεργειακά ποτά 7up, Mountain Dew και Tropicana, καθώς και τα Cheetos.
Coca-Cola
image
Ο μεγαλύτερος παραγωγός μη αλκοολούχων ποτών, συμπυκνωμάτων και σιροπιών στον κόσμο είναι και μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες στις ΗΠΑ. Εκτός από το ομώνυμο αναψυκτικό, η εταιρία παράγει και τα προϊόντα Fanta, Sprite και Schweppes.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ