Ξεκίνησε η εισβολή της Τουρκίας στη Συρία – Μάχη για την Τζαραμπλούς

turkish_tanks-630x400

Οι τζιχαντιστές του υποστηριζόμενου από την Τουρκία Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) ξεκίνησαν την πολεμική τους επιχείριση για κατάληψη της συριακής πόλης Τζαραμπλούς.

Συνολικά 1.500 άνδρες του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) εισέβαλαν από το έδαφος της Τουρκίας, όπου είχαν στρατοπεδεύσει, στη Συρία για να πάρουν την Τζαραμπλούς από το Ισλαμικό Κράτος.

Η Τζαραμπλούς βρίσκεται στη δυτική όχθη του Ευφράτη, ακριβώς δίπλα στα σύνορα Συρίας – Τουρκίας.Τα διεθνή πρακτορεία μεταδίδουν ότι και Τούρκοι κομάντος εισέβαλαν στη Συρία, έχουμε δηλαδή εισβολή στη Συρία όχι μόνο των «μπροστινών» της αλλά και των δικών της δυνάμεων.

Επίσης, φωτογραφίες στο Twitter δείχνουν τουρκικά τανκς και τεθωρακισμένα να έχουν μπει στο έδαφος της Συρίας.

Οι Τούρκοι θέλουν να καταλάβουν την Τζαραμπλούς με τους μισθοφόρους τους όχι τόσο γιατί τους «ενοχλεί» το Ισλαμικό Κράτος, όσο γιατί από τα νότια της Τζαραμπλούς, στα 12 χιλιόμετρα, πλησιάσουν οι υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF).

Οι Τούρκοι δεν θέλουν με τίποτα η Τζαραμπλούς να πέσει στα χέρια των Κούρδων και των συμμάχων τους.

map_jarablus

Με κίτρινο χρώμα τα κουρδικά εδάφη, με μαύρο της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, με πράσινο της Αλ Κάιντα και του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ