EuroWorking Group σήμερα για την Ελλάδα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

EUROGROUPΜετά τη συνάντηση που θα έχουν στις Βρυξέλλες οι Τσακαλώτος, Σταθάκης και Χουλιαράκης με τον Π. Μοσκοβισί αναμένεται να συνεδριάσει το EuroWorking Group με θέμα και την Ελλάδα.

Πρόκειται για την πρώτη συνεδρίαση των οικονομικών εμπειρογνωμόνων του Υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης μετά τις διακοπές του καλοκαιριού, προκειμένου να προετοιμάσουν το Eurogroup της 9ης Σεπτεμβρίου.

Κατά τη συνεδρίαση του Eurogroup, θα αποφασιστεί και η ακριβής ημερομηνία της επανόδου στην Αθήνα των εκπροσώπων των θεσμών για τη δεύτερη αξιολόγηση.

Στα βασικά θέματα της σημερινής συνεδρίασης του Euro Working Group θα είναι η ενημέρωση για την πρόοδο που έχει παρατηρηθεί όσον αφορά την υλοποίηση των 15 προαπαιτούμενων. Με εξαίρεση την απαίτηση να εγκρίνει η γενική συνέλευση της ΔΕΗ  την πώληση του 20% του ΑΔΜΗΕ σε στρατηγικό επενδυτή, τα υπόλοιπα 14 θέματα βρίσκονται σε εκκρεμότητα.

Εκτός από την ενημέρωση για τα 15 προαπαιτούμενα της υποδόσης των 2,8 δισ. ευρώ, στο σημερινό EWG αναμένεται να οριστικοποιηθεί ο κατάλογος με τα προαπαιτούμενα της β’ αξιολόγησης με στόχο να επικυρωθεί από το Eurogroup της 9ης Σεπτεμβρίου και να ανοίξει ο δρόμος για την επάνοδο των θεσμών στην Αθήνα.

Στις 12 το μεσημέρι, η Ελληνική Στατιστική Αρχή θα δώσει στη δημοσιότητα τα αναθεωρημένα στοιχεία για την πορεία του ΑΕΠ κατά το β’ τρίμηνο, θυμίζοντας ότι η ελληνική οικονομία παραμένει για 4ο διαδοχικό τρίμηνο σε υφεσιακή πορεία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ