Το (κρίσιμο) ημερολόγιο των επόμενων 120 ημερών

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

imerologioΣυναντήσεις, επαφές στο παρασκήνιο εντός και εκτός συνόρων για χρέος, αξιολόγηση, Brexit και προσφυγικό

Με “μπροστάρη” το οικονομικό επιτελείο, η κυβέρνηση θέλει να βάλει επισήμως στο τραπέζι των ευρωπαίων το ζήτημα του ελληνικού χρέους, ενώ παράλληλα αναμένεται να τρέξει το μείζον θέμα του προσφυγικού.

Στο Ολυμπία μαζέψαμε τις κρισιμότερες ημερομηνίες των επόμενων 120 ημερών.

30 Αυγούστου: Τηλεοπτικές άδειες

Το τοπίο στα μέσα ενημέρωσης αναμένεται να ξεκαθαρίσει την ερχόμενη Τρίτη. Στις 11 το πρωί οι εκπρόσωποι των 9 σχημάτων θα συμμετάσχουν στον διαγωνισμό για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες.

2 Σεπτεμβρίου: Νέος εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην Ελλάδα

Αλλάζει επισήμως ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην Ελλάδα. Ο Ολλανδός Ντένις Μπότμαν θα αντικαταστήσει τον Γουές Μακ Γκρου. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι το ΔΝΤ θα στείλει τον εκπρόσωπό του στην Ελλάδα μετά απ’ αυτή την ημερομηνία.

9 Σεπτεμβρίου: Πρώτο Eurogroup μετά το καλοκαίρι

Στην πρώτη συνεδρίαση των Υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης γι’ αυτή τη «σεζόν» θα βρεθεί το θέμα του Brexit, των ιταλικών τραπεζών και φυσικά η Ελλάδα. Αναμένεται να παρουσιαστεί το πλαίσιο για τη β’ αξιολόγηση και να αποφασιστεί το χρονοδιάγραμμα για τη διαπραγμάτευση. Εκτιμάται ότι θα αναλυθούν όλα τα διαθέσιμα στοιχεία για την πορεία του προϋπολογισμού, κυρίως σε επίπεδο εσόδων. Πληροφορίες του Ολυμπία αναφέρουν, ότι στο παρασκήνιο θα ξεκινήσει ένας διάλογος για το ελληνικό χρέος.

9 Σεπτεμβρίου: Σύνοδος ηγετών του ευρωπαϊκού Νότου στην Αθήνα

Οι ηγέτες των χωρών της Μεσογείου αναμένεται να βρεθούν στην Ελλάδα, για να οικοδομήσουν ένα κοινό μέτωπο έναντι της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης. Ο ευρωπαϊκός νότος με τα οικονομικά προβλήματα και την υψηλή ανεργία πλήττεται από τη μακρά λιτότητα (Ιταλία και Ελλάδα αντιμετωπίζουν και το προσφυγικό).

Αν και η Άγκελα Μέρκελ από την άτυπη τριμερή με τους Ολάντ και Ρέντσι τόνισε ότι δεν χρειάζεται αλλαγή στο σύμφωνο σταθερότητας, θεωρείται βέβαιο ότι η συνθήκη που θέτει τις βασικές παραμέτρους για την οικονομία των χωρών της Ευρώπης έχει αναθεωρηθεί πρακτικά εδώ και καιρό.

10 Σεπτεμβρίου: Ο Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ

Ακριβώς την επόμενη ημέρα από τη σύνοδο του Νότου, ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στη Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης. Εκεί εκτιμάται ότι θα ξεδιπλώσει το παράλληλο πρόγραμμα της κυβέρνησης, ως αντιστάθμισμα της οικονομικής ασφυξίας των πολιτών. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει στη «φαρέτρα» του και μια ακόμα πρόταση, που τελεί ακόμα υπό την έγκριση των θεσμών, καθώς θα πρέπει να καλυφθεί με ισοδύναμα μέτρα.

16 Σεπτεμβρίου: Σύνοδος Κορυφής ευρωπαίων ηγετών στη Μπρατισλάβα για το Brexit

Χωρίς τη Βρετανία οι ευρωπαίοι ηγέτες θα συναντηθούν στη Μπρατισλάβα για να καθορίσουν τη στάση τους έναντι της απόφασης των Βρετανών να βγουν από την ΕΕ. Οι επιπτώσεις από αυτή την απόφαση, αλλά και η επόμενη ημέρα για την ίδια την Ευρώπη αναμένεται να συζητηθούν σε σύνοδο κορυφής.

18 Σεπτεμβρίου: Ο Αλέξης Τσίπρας στη Ν. Υόρκη

Ο πρωθυπουργός θα συμμετάσχει και θα μιλήσει στην Γενική Ετήσια Συνέλευση του ΟΗΕ για το προσφυγικό.

20-22 Σεπτεμβρίου: Roadshow του ομίλου των Ελληνικών Χρηματιστηρίων στο Λονδίνο.

Οι ελληνικές εισηγμένες θα έχουν ραντεβού με διεθνή funds

7-9 Οκτωβρίου: Συνεδριάζει το «Washington Group» στο πλαίσιο της Ετήσιας Συνόδου του ΔΝΤ.

Εκεί αναμένεται να συζητηθεί το θέμα του ελληνικού χρέους. Θα έχει προηγηθεί στα τέλη Σεπτέμβρη η έκθεση βιωσιμότητας του χρέους και από την ΕΚΤ, ενώ υπάρχουν ήδη οι προτάσεις του ESM.

10 Οκτωβρίου: Συνεδρίαση Εurogroup

Στα χέρια των Υπουργών Οικονομικών θα βρεθούν οι αποφάσεις του «Washington Group» στο οποίο θα συμμετέχουν και οι τέσσερις επικεφαλής των θεσμών, αλλά και αρκετοί Ευρωπαίοι Υπουργοί Οικονομικών

Έως 31 Οκτωβρίου: Β’ αξιολόγηση

Η κυβέρνηση θα πρέπει να υλοποιήσει το νέο πακέτο των προαπαιτούμενων μέτρων για τη β’ αξιολόγηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ