Η ταύτιση της Ν.Δ. με την διαπλοκή εξοργίζει την βάση του κόμματος

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

MITSOTAKIS-630x400.jpg

Τη στρατηγική της ταύτισης της ΝΔ με ό,τι παραπέμπει σε διαπλοκή με αφορμή τη δημοπράτηση των τηλεοπτικών αδειών συνεχίζει η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, κορυφώνοντας την αντιπαράθεση με το Μέγαρο Μαξίμου.

Έτσι, στο Μοσχάτο δεσμεύονται για την ακύρωση του διαγωνισμού που ξεκινά την Τρίτη όταν έρθει στα πράγματα η ΝΔ, κλείνοντας εκ νέου το μάτι στους καναλάρχες.

«Η ΝΔ θα καταργήσει το νόμο Παππά» είναι το κεντρικό μήνυμα που εκπέμπουν από το Μοσχάτο.

Όμως ο πρόεδρος της ΝΔ θα πρέπει να απαντήσει στα εξής δυο απλά και πρακτικά ερωτήματα. Πρώτον, θα επιστρέψει τα χρήματα που θα εισπράξει το ελληνικό δημόσιο από τη συγκεκριμένη διαδικασία;

Και δεύτερον, με ποιο δικαίωμα θα παρέμβει σε μια αγορά που θα έχει ρυθμιστεί, ανατρέποντας τον 10ετή σχεδιασμό επιχειρήσεων που έχουν επενδύσει εκατομμύρια ευρώ (όπως προβλέπει ο συγκεκριμένος νόμος);

Τα… επιχειρήματα που επιστρατεύουν στην Πειραιώς διατυπώθηκαν επισήμως προ ημερών από τον Γιώργο Κουμουτσάκο.

Πρώτον ότι, ακυρώθηκε ο ρόλος του ΕΣΡ, δεύτερον ότι, παραβιάστηκε στο σύνταγμα για να οδηγηθούμε στο συγκεκριμένο διαγωνισμό και τρίτον ότι, η κυβέρνηση επιδιώκει ολιγοπώλιο στους τηλεοπτικούς σταθμούς για να έχει το μονοπώλιο στη χειραγώγηση της κοινής γνώμης.

Ωστόσο, η ΝΔ «βράζει» για τους χειρισμούς της ηγεσίας, καθώς η ταύτιση με τα συμφέροντα καναλαρχών έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις προσπάθειες που έχουν καταβληθεί στο παρελθόν επί διακυβέρνησης Καραμανλή ενάντια στους «νταβατζήδες» του Μπαϊρακτάρη.

«Δεν γίνεται κανείς να ταυτίζει μία ολόκληρη παράταξη, την αξιωματική αντιπολίτευση, με τις επιταγές του Αλαφούζου και του Ψυχάρη» σχολιάζει δηκτικά παραδοσιακό στέλεχος της ΝΔ.

Γαλάζια στελέχη στηλιτεύουν τη στάση Μητσοτάκη, τονίζοντας ότι με αυτόν τον τρόπο «αποδέχεται» την κατηγορία του Μαξίμου και της Κουμουνδούρου για «κόμμα των ελίτ και των συμφερόντων», καθώς όπως τονίζουν «με αυτόν τον τρόπο συρρικνώνεται η παράταξη».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ