Το “κόκκινο τηλέφωνο” Αθήνας – Βρυξελλών

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

kokkino tilefono

Ένα «κόκκινο τηλέφωνο» θα αποκτήσουν Αθήνα και Βρυξέλλες ενόψει της β’ αξιολόγησης με στόχο να υπάρχει απευθείας επικοινωνία ανάμεσα στην κυβέρνηση και στην Κομισιόν.

Tρία θέματα απασχόλησαν τη συνάντηση του επιτρόπου Οικονομίας, Πιερ Μοσκοβισί με τους υπουργούς Οικονομικών και Οικονομίας (Ευκλείδη Τσακαλώτο, Γιώργο Σταθάκη και Γιώργο Χουλιαράκη), σύμφωνα με non paper από το Υπουργείο Οικονομικών.

Στη συνάντηση, η οποία ήταν σε συνέχεια των προηγούμενων συναντήσεων με τον Π.Μοσκοβισί, επιβεβαιώθηκε η αναγκαιότητα:

  1. Να ολοκληρωθεί γρήγορα η διαδικασία με τα προαπαιτούμενα προκειμένου να εκταμιευθεί άμεσα η υποδόση των 2,8 δισ ευρώ. Το ίδιο να συμβεί και με τα προαπαιτούμενα της δεύτερης αξιολόγησης, ούτως ώστε να ανοίξει ο δρόμος για τη ρύθμιση του χρέους.

  1. Να δημιουργηθεί ένα «κόκκινο τηλέφωνο» (crisis management) για απευθείας επικοινωνία μεταξύ Αθήνας και Βρυξελλών, προκειμένου να επιλύονται άμεσα τυχόν θέματα που ανακύπτουν. Και αυτό γιατί υπάρχουν μεγάλα περιθώρια βελτίωσης συνεργασίας και πρέπει να αξιοποιηθούν.

  1. Και οι δύο πλευρές θεωρούν σημαντικό να υπάρξει εξειδίκευση όλων των μέτρων αναδιάρθρωσης του χρέους, πριν το τέλος του χρόνου, προκειμένου να δοθεί σαφές μήνυμα στις αγορές για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ