Οι κεκράκτες του ραγιαδισμού και το στοίχημα της Ευρωμεσογειακής Συνόδου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Featured Image -- 651306Οι κεκράκτες του ραγιαδισμού και το στοίχημα της Ευρωμεσογειακής Συνόδου

Γράφει ο Μαγια

Ούτε τα προσχήματα δεν τήρησε το διαπλεκόμενο ταράφι.

Σε πλήρη εναρμόνιση με κορυφαίους παράγοντες της κεντρικής πολιτικής σκηνής του Βερολίνου, από τον Μ. Βέμπερ, πρόεδρο της πολιτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, που ανήκει η ΝΔ, μέχρι τον Β. Σόιμπλε, έβγαλε με όλους τους τρόπους την χολή του για την Ευρωμεσογειακή Σύνοδο των Αθηνών. Αναβίωσε το «Γερούν, γερά», έστω και σε νέα εκδοχή.

Η Δεξιά και οι λοιποί κεκράκτες του ραγιαδισμού, αδυνατούν να κατανοήσουν τα διεθνή ανοίγματα γιατί έχουν τη λογική, του «γιες μεν», του «έξω από το μαντρί σε τρωει ο λύκος». Θυμώνουν όταν κάτι πάει καλά και πανηγυρίζουν όταν οι «εταίροι» πιέζουν και εκβιάζουν τη χώρα.

Η ουσία, πάντως, είναι ότι για πρώτη φορά στην ιστορία της Ε.Ε. συναντήθηκαν οι ηγέτες των μεσογειακών χωρών, για να ζητήσουν στροφή από το δόγμα της λιτότητας στο δόγμα της ανάπτυξης, χαλάρωση του Συμφώνου Σταθερότητας και επιστροφή στο ανθρωποκεντρικό μοντέλο της Ευρώπης.

Είναι σημαντικό που αυτή την πρωτοβουλία την πήρε η κυβέρνηση της Ελλάδας, της χώρας που πλήρωσε και πληρώνει ακριβά τόσο την ευρωκρίση και την προσφυγική κρίση όσο και τα λάθη στη διαχείρισή τους.

«Ο Τσίπρας πραγματοποιεί με τη Μεσογειακή σύνοδο κορυφής ένα από τα πρώτα πολιτικά του όνειρα», γράφει η Γερμανική εφημερίδα Handelsblatt. Και επισημαίνοντας ότι, «το σχέδιό του είχε αποτύχει», τονίζει: «Οι καιροί όμως άλλαξαν»!

Κρατώντας μικρό καλάθι, το στοίχημα, τώρα, είναι ο διάλογος να καρποφορήσει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ