25/06/2021

ΤΩΡΑ-Συνελήφθη 29χρονος για την ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ στον Λουκά Παπαδήμο

8A46B474-DA95-495C-B0BE-3B9966D41AEBΣυνελήφθη 29χρονος ο οποίος φέρεται να σχετίζεται με την αποστολή του παγιδευμένου με εκρηκτικά φακέλου στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμου στις 25 Μαΐου 2017.

Ο συλληφθείς εμπλέκεται και στην υπόθεση της αποστολής των «τρομοδεμάτων» στο υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας και σε οργανισμούς της ΕΕ, τον Μάρτιο του 2016.

Από την έκρηξη που είχε προκληθεί στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, είχε τραυματιστεί σοβαρά ο Λουκάς Παπαδήμος, ο οποίος είχε διακομισθεί στον Ευαγγελισμό όπου και νοσηλευόταν τους επόμενους τρεις μήνες.

Σύμφωνα με την αντιτρομοκρατική υπηρεσία, ο 29χρονος συνελήφθη στο σπίτι του τα ξημερώματα, σε περιοχή των Ν. προαστίων, ύστερα από ένταλμα σύλληψης του ειδικού εφέτη ανακριτή, σχετικά με την αποστολή παγιδευμένων δεμάτων – βομβών, τον Μάρτιο του 2017, με διάφορους αποδέκτες σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στις 25 Μαΐου του 2017, με αποδέκτη τον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.
Τα πρώτα στοιχεία αναφέρουν ότι ο νεαρός, φαίνεται πως είχε επαφές με μέλη της οργάνωσης “Συνωμοσία της φωτιάς”, τα οποία βρίσκονται στη φυλακή. Μάλιστα, οι επαφές αυτές, ξεκινούν τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, σύμφωνα πάντα, με την αστυνομία.
Αυτήν την ώρα, γίνονται ταυτόχρονα επιχειρήσεις της αστυνομίας, σε τρία διαφορετικά σπίτια στην Αττική, τα οποία ερευνώνται, προκειμένου να συλλεχθούν στοιχεία σχετικά με τη δράση του 29χρονου άνδρα.
Ήδη, όπως αναφέρουν πηγές από την αστυνομία, σε ένα από τα σπίτια αυτά, έχει εντοπιστεί εκρηκτική ύλη, έτοιμη για χρήση.
Να θυμίσουμε ότι με ανάρτηση στο indymedia οι Πυρήνες της Φωτιάς είχαν αναλάβει την ευθύνη για την αποστολή του πακέτου – βόμβα στο υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας και “στο πλαίσιο του σχεδίου Νεμεσις 2” όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά, είχαν αναλάβει την αποστολή του πακέτου-βόμβα κατά του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ