Γιατί πεθαίνουν οι -εκτός μάχης- στρατιώτες στην Ουκρανία;

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ukrainian soldiers funeral
Ο επικεφαλής στρατιωτικός εισαγγελέας της Ουκρανίας δήλωσε ότι οι ένοπλες δυνάμεις και εκείνοι που «υπεράσπιζαν το έθνος» με όπλα, υπέστησαν 10.103 απώλειες εκτός μάχης από το 2014.

Ο υπουργός Άμυνας το απέδωσε στην κατάχρηση αλκοόλ και στην αποτυχία τήρησης των κανόνων ασφαλείας σε ορισμένες περιπτώσεις.

Ο εκπληκτικός αριθμός αποκαλύφθηκε το Σάββατο από τον Anatoly Matios. «Μεταξύ του 2014 και του σήμερα έχουμε χάσει 10.103 στρατιώτες μεταξύ των ενόπλων δυνάμεων και όσων είχαν όπλα για να υπερασπιστούν το έθνος, λόγω θανάτων και τραυματισμών. Όχι στο πεδίο της μάχης», δήλωσε ο επικεφαλής στρατιωτικός εισαγγελέας στο ZIK TV.

«Πάνω από δύο χιλιάδες μέλη σε υπηρεσία πέθαναν, ενώ δεν ήταν σε δράση», είπε ο Μάτιος. Πρόσθεσε ότι «3.700 [έχασαν τη ζωή τους] ενώ δεν ήταν σε μάχη στον τομέα της αντιτρομοκρατικής επιχείρησης [όρος που χρησιμοποιείται στην Ουκρανία για να περιγραφεί η στρατιωτική καταστολή των ανατολικών αποσχισθέντων περιοχών]».

«Δύο πλήρως επανδρωμένες ταξιαρχίες» έχουν χαθεί επειδή οι στρατιώτες διαπράττουν εγκλήματα εναντίον συναδέλφων στρατιωτών, ή δεν καταφέρνουν να ακολουθήσουν στρατιωτικούς κανονισμούς, σημείωσε ο αξιωματούχος.

Χαρακτήρισε τα νούμερα «τρομακτικά» και ότι «κανένας» δεν τα αναφέρει πραγματικά. Επίσης, εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι που υπηρετούσαν στη λεγόμενη «αντιτρομοκρατική επιχείρηση» υποφέρουν από μετατραυματική διαταραχή άγχους, σύμφωνα με τον Μάτιος.

Ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Stepan Poltorac, δήλωσε ότι οι απώλειες εκτός μάχης συμβαίνουν λόγω «πολύ διαφορετικών» αιτιών. «Μερικοί πεθαίνουν από ασθένειες. Ορισμένοι θάνατοι οφείλονται σε παραβίαση των κανόνων ασφαλείας. Δυστυχώς, μερικές φορές οι στρατιώτες κάνουν κατάχρηση του αλκοόλ», είπε στο 112 Ukraine TV.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ