Χρόνια πολλά bitcoin: Από λιγότερο από ένα σεντ, στα $6.300 σε 9 χρόνια

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

bitcoin chart
Το Bitcoin γιορτάζει την ένατη επέτειό του την Τρίτη. Την ημέρα αυτή το 2008, ένα άγνωστο άτομο με το ψευδώνυμο Satoshi Nakamoto ανακοίνωσε τη δημιουργία του Bitcoin «Peer-to-Peer Electronic Cash System».


Στην αρχή, το bitcoin δεν είχε καθόλου αξία μέχρι τον Μάρτιο του 2010, όταν άξιζε 0,003 $.
Τώρα, ένα νόμισμα αξίζει πάνω από 6.000 δολάρια και η κεφαλαιοποίηση της αγοράς του είναι μεγαλύτερη από την Goldman Sachs, τη Bayer, ή την UPS. Για έναν πρώιμο επενδυτή, $ 1 σε bitcoin πριν από εννέα χρόνια, αξίζει σήμερα πάνω από $ 2.000.000.
Ενώ υπάρχουν τρία εκατομμύρια χρήστες bitcoin και άλλων cryptocurrencies, ο αριθμός αναμένεται να φτάσει τα 200 εκατομμύρια μέχρι το 2024.
Το Bitcoin βλέπει να διαπραγματεύεται περίπου στα $ 6.100 κατά τα γενέθλιά του. Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο κορυφώθηκε σε τιμή $ 6,306.58, μόλις 10 ημέρες μετά την άνοδό του από τον όριο των 6.000 δολαρίων για πρώτη φορά.
Πολλοί παρατηρητές της αγοράς έχουν συγκρίνει τις απότομες αποδόσεις στα ψηφιακά νομίσματα με την τεχνολογική έκρηξη της δεκαετίας του 1990. Αυτό τελικά οδήγησε στη λεγόμενη φούσκα dot-com, όπου οι μετοχές τεχνολογίας αυξήθηκαν πριν από τη συντριβή.
Άλλοι το συγκρίνουν με τη φούσκα μανίας της τουλίπας κατά την Ολλανδική Χρυσή Εποχή τον 17ο αιώνα, όπου οι τιμές ορισμένων βολβών τουλίπας έφτασαν σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα και έπειτα κατέρρευσαν δραματικά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ