Αυτός θα είναι ο νέος πρόεδρος της Fed

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

trump powell
Ο Donald Trump όρισε τον Jerome Powell διοικητή της ομοσπονδιακής κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed -Federal Reserve), μόλις λήξει η ισχύουσα θητεία της προέδρου Janet Yellen, σε μια κίνηση που αναμενόταν και δεν πρόκειται να διαταράξει τη χρηματιστηριακή αγορά.

Η κίνηση αυτή ακολουθεί μια εκτεταμένη περίοδο φημολογίας σχετικά με το ποιος θα οριζόταν ως επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας, της οποίας οι επιθετικές πολιτικές θεωρήθηκαν κεντρικές σε ένα κλίμα χαμηλών επιτοκίων, στην αύξηση των θέσεων εργασίας και στην άνοδο των τιμών των περιουσιακών στοιχείων.
«Σήμερα είναι ένα σημαντικό ορόσημο στο δρόμο για την αποκατάσταση των οικονομικών ευκαιριών στον αμερικανικό λαό», δήλωσε ο Trump, με τον Πάουελ να στέκεται δίπλα του. Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι η Fed απαιτεί «ισχυρή, υγιή και σταθερή ηγεσία» και ο Powell «θα παράσχει ακριβώς αυτόν τον τύπο ηγεσίας».
«Είναι ισχυρός, είναι δεσμευμένος και είναι έξυπνος και εάν επιβεβαιωθεί από τη Γερουσία, ο Jay θα βάλει τα σημαντικά του ταλέντα και εμπειρία στη δουλειά ηγούμενος της ανεξάρτητης κεντρικής τράπεζας του έθνους μας», πρόσθεσε ο Trump.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ