Δήμος Γλυφάδας: Ελεγχόμενη έκρηξη σε βλήμα του Β’ Παγκοσμίου πολέμου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

keimeno glyfada
Μέτρα προστασίας των κατοίκων από την ελεγχόμενη έκρηξη που θα γίνει τη Δευτέρα σε βλήμα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου ανακοίνωσε ο δήμος Γλυφάδας.

Ελεγχόμενη έκρηξη θα γίνει την Δευτέρα 6 Νοεμβρίου το πρωί στην Άνω Γλυφάδα, στο όριο της περίφραξης του στρατοπέδου της Πολεμικής Αεροπορίας.
Όπως ενημερώνει με δελτίο Τύπου ο δήμος, πρόκειται για ελεγχόμενη έκρηξη σε βλήμα πυροβολικού γερμανικής προέλευσης, ενώ θα ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα ασφαλείας από τις 10 το πρωί έως τη 1 μετά το μεσημέρι.
Αν και επισημαίνεται ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας, εν τούτοις την συγκεκριμένη ημέρα κανένα αυτοκίνητο να μην διέρχεται και να μην σταθμεύει και κανείς πεζός να μην κινείται επί των οδών Μικράς Ασίας, από την είσοδο του ΕΤΗΜ ως την διασταύρωση με την οδό Άπω Ανατολής και Αγίου Νεκταρίου, από τη διασταύρωση με την οδό Μικράς Ασίας μέχρι τη διασταύρωση με την οδό Τενέδου.
«Παρακαλούνται επίσης οι ένοικοι των κατοικιών στην περιοχή αυτή κατά τις ώρες αυτές να έχουν κλειστά όλα τα πατζούρια και ανοιχτά όλα τα παράθυρα, προκειμένου να μην προκληθεί καμία ζημιά», όπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά.
Αναλυτικά, το δελτίο Τύπου του δήμου:
«Μετά από ενημέρωση που είχε ο Δήμος Γλυφάδας από την Πολεμική Αεροπορία, ειδοποιούμε τους συμπολίτες μας ότι την προσεχή Δευτέρα, 6 Νοεμβρίου 2017, από τις 10 π.μ. ως τη 1 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί ελεγχόμενη έκρηξη σε βλήμα πυροβολικού γερμανικής προέλευσης, του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, που ανακαλύφθηκε μετά από εκσκαφή στο όριο της περίφραξης του στρατοπέδου της Πολεμικής Αεροπορίας-ΕΤΗΜ, στην Άνω Γλυφάδα.
Διαβεβαιώνουμε πως κανένας λόγος ανησυχίας δεν συντρέχει. Το εν λόγω βλήμα βρίσκεται υπό τον έλεγχο και την επιτήρηση της Πολεμικής Αεροπορίας και η διαδικασία θα πραγματοποιηθεί από απολύτως εξειδικευμένο και έμπειρο προσωπικό της Πολεμικής Αεροπορίας.
Παρακαλούμε τη συγκεκριμένη ημέρα και τις συγκεκριμένες ώρες κανένα αυτοκίνητο να μην διέρχεται και να μην σταθμεύει και κανείς πεζός να μην κινείται:
– επί της οδού Μικράς Ασίας, από την είσοδο του ΕΤΗΜ ως την διασταύρωση με την οδό Άπω Ανατολής
– επί της οδού Αγίου Νεκταρίου, από τη διασταύρωση με την οδό Μικράς Ασίας μέχρι τη διασταύρωση με την οδό Τενέδου
Παρακαλούνται επίσης οι ένοικοι των κατοικιών στην περιοχή αυτή κατά τις ώρες αυτές να έχουν κλειστά όλα τα πατζούρια και ανοιχτά όλα τα παράθυρα, προκειμένου να μην προκληθεί καμία ζημιά.
Η Ελληνική Αστυνομία και η Δημοτική Αστυνομία του Δήμου Γλυφάδας θα έχουν ισχυρή παρουσία και θα φροντίζουν για την ασφάλεια και την τάξη στην περιοχή σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ