Οργή λαού: Χιλιάδες κόσμου στην κηδεία της ηρωίδας Δάφνης, που αποκάλυψε τα λαμόγια του τζόγου και των οφσόρ της Μάλτας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χιλιάδες άνθρωποι έδωσαν το παρών την Παρασκευή στην κηδεία της δολοφονημένης Μαλτέζας δημοσιογράφου, που μαχόταν κατά της διαφθοράς, της Ντάφνις Καρουάνα Γκαλιζία, απευθύνοντας έκκληση υπέρ της προστασίας της ελευθερίας των δημοσιογράφων αλλά και μια προειδοποίηση προς τους άγνωστους μέχρι στιγμή δολοφόνους της ότι θα αντιμετωπίσουν «τη Δικαιοσύνη του Θεού».

Ο πρόεδρος της Μάλτας, ο πρωθυπουργός και ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, οι οποίοι είχαν μπει στο στόχαστρο της «πένας» της μαχητικής δημοσιογράφου, δεν παρέστησαν στην ιδιωτική αυτή τελετή, όχι όμως ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι που έδωσε το παρών έπειτα από πρόσκληση της οικογένειας.

Η σημερινή ημέρα ήταν ημέρα πένθους και οι σημαίες κυμάτιζαν μεσίστιες στις Βρυξέλλες κατά τη διάρκεια της κηδείας στον μεγαλύτερο καθεδρικό ναό της νήσου, κοντά στην πρωτεύουσα Βαλέτα και σε απόσταση τριών χιλιομέτρων από την περιοχή όπου η 53χρονη έχασε την ζωή της όταν εξερράγη η βόμβα που είχαν τοποθετήσει κάτω από το αυτοκίνητό της, μόλις είχε φύγει από το σπίτι της την 16η Οκτωβρίου.

Ο αρχιεπίσκοπος Τσαρλς Σκικλούνα, που χοροστάτησε στην τελετή, απευθύνθηκε προς τους άγνωστους δολοφόνους λέγοντας:

«Όσο κι αν προσπαθήσετε να αποφύγετε τη δικαιοσύνη των ανθρώπων, δεν θα γλυτώσετε από τη δικαιοσύνη του Θεού. Μετανοήστε προτού είναι αργά».

Ο ίδιος είπε στους δημοσιογράφους να μην φοβούνται.

«Σας ενθαρρύνω να μην νιώσετε ποτέ ανησυχία κατά τη διάρκεια της αποστολής σας να είστε τα μάτια, τα αυτιά και το στόμα των πολιτών. Χρειαζόμαστε ανθρώπους στο επάγγελμά σας που είναι απελευθερωμένοι από τα δεσμά, που είναι ελεύθεροι, έξυπνοι, ερευνητικοί, τίμιοι, ειλικρινείς, ήρεμοι, ασφαλείς και προστατευμένοι».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ