15/05/2021

Συνεχίζεται ο αυτοεξευτελισμός Μητσοτακη και εκτός βουλης!

ΚΥΡΙΑΚΟΣ-ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ-ΚΑΤΑ-ΤΗΣ-ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ«Ο μηχανισμός ψεύδους και προπαγάνδας της ΝΔ, προφανώς εσκεμμένα παρουσιάζει την αναφορά του πρωθυπουργού στη σύγκριση της τρέχουσας χρονιάς με την περσινή, ως δήθεν σύγκριση της περιόδου 2012-2014 με αυτή των ετών 2015-2017», τονίζουν κυβερνητικές πηγές.
«Σε μια απέλπιδα προσπάθεια να διασώσει το ναυάγιο του κ. Μητσοτάκη στη σημερινή συζήτηση στη Βουλή, η ΝΔ, καταλήγει στον αυτοεξευτελισμό. Και επιτίθεται στον πρωθυπουργό αποδίδοντας του πράγματα, τα οποία δεν είπε ποτέ», υπογραμμίζουν οι ίδιες πηγές.
«Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε όχι μόνο σε συγκριτικά στοιχεία της περιόδου 2012-2014 με την περίοδο 2015-2017, αλλά και σε συγκριτικά στοιχεία του 2016 σε σχέση με το 2017. Αναδεικνύοντας έτσι, τη διαρκή βελτίωση χρόνο με το χρόνο, της εικόνας στο πεδίο της μείωσης της εγκληματικότητας».
Επί λέξει, ο πρωθυπουργός στο συγκεκριμένο κομμάτι της ομιλίας του ανάφερε:
«Επίσης, σε σύγκριση με πέρυσι: Καταγράφεται μείωση στις απάτες – σημαντικό για περίοδο κρίσης, όπως και στις υποθέσεις πλαστογραφίας. Μείωση κατά 6,8% στις κλοπές-διαρρήξεις καταστημάτων, μείωση 8,6% στις κλοπές-διαρρήξεις σε σπίτια. Μείωση στην παραβατικότητα στο πεζοδρόμιο – 67% κάτω στις αρπαγές τσαντών, όπως και μείωση 75% στις ληστείες με αρπαγή τσαντών. Μείωση 21,9% σε ληστείες εντός σπιτιών. Μείωση 21,5% στις ληστείες σούπερ μάρκετ»
«Η πηγή των στοιχείων τα οποία παρέθεσε ο πρωθυπουργός, είναι ο πίνακας που δημοσίευσε η ΕΛΑΣ, για το Α’ Εξάμηνο του 2017».
Ν. Τόσκας: Η ΝΔ επικαλείται στοιχεία παρελθόντων ετών
Όπως σχολιάζει σε ανακοίνωση του ο αναπλ. υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ν. Τόσκας, “εάν οι αριθμοί δεν είναι αυτοί που μας αρέσουν, ε, λοιπόν, τόσο το χειρότερο για τους αριθμούς.
Η ΝΔ επικαλείται στοιχεία παρελθόντων ετών και συγκεκριμένα 2012 -2016, παραβλέποντας εκείνα των δύο τελευταίων ετών, με σκοπό να στηρίξει το αφήγημά της περί έξαρσης της ανομίας”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ