Άμεση η απόκριση του ΟΛΘ στο αίτημα του Αβέρωφ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Θετική ήταν η ανταπόκριση του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης, στο να παράσχει κάθε οικονομική και τεχνική βοήθεια στο Θ/Κ “Γ. ΑΒΕΡΩΦ”, ώστε να παραμείνει ελλιμενισμένο στην πόλη της Θεσσαλονίκης μέχρι τις 21 Νοεμβρίου, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η ενεργοποίηση του δικτύου υγιεινής και πλύσεως του πλοίου.
Την σχετική εισήγηση υπέβαλε στο Διοικητικό Συμβούλιο το μέλος του Δ.Σ. του Ο.Λ.Θ. και στέλεχος των ΑΝ.ΕΛ., κ. Πάνος Καρδαράς και απομένει ο προσδιορισμός και η έγκριση της δαπάνης που θα απαιτηθεί, για τις αντίστοιχες εργασίες.
Είχε προηγηθεί επιστολή του κυβερνήτη του Θ/Κ “Γ. ΑΒΕΡΩΦ”, Αρχιπλοιάρχου κ. Σωτηρίου Χαραλαμπόπουλου, προς τον κ. Παν. Καρδαρά, ο οποίος ενήργησε άμεσα και αποτελεσματικά για την εκπλήρωση του αιτήματος, ύστερα από επίσκεψη που πραγματοποίησε ο ίδιος επί του σκάφους του Θ/Κ “Γ. ΑΒΕΡΩΦ” και είχε την σχετική ενημέρωση επί του θέματος.
Στην επιστολή του ο κυβερνήτης του Θ/Κ “Γ. ΑΒΕΡΩΦ”, Αρχιπλοίαρχος, κ. Σωτ. Χαραλαμπόπουλος ανέφερε τα εξής:
“Αξιότιμε κύριε Καρδάρα,
όπως ήδη γνωρίζετε, το θρυλικό πλοίο Θ/Κ Γ.ΑΒΕΡΩΦ έχει καταπλεύσει στο Λιμένα Θεσσαλονίκης από τις 7 Οκτωβρίου 2017 και θα παραμείνει μέχρι τις 21 Νοεμβρίου 2017, προκειμένου να έρθουν σε επαφή μαζί του, όσο το δυνατόν περισσότεροι κάτοικοι της Συμπρωτεύουσας και της Βορείου Ελλάδος, γενικότερα,  με το σημαντικότερο ζωντανό Μνημείο της Σύγχρονης Ναυτικής Ιστορίας της Ελλάδος.
Το ταξίδι του Θ/Κ Γ.ΑΒΕΡΩΦ στη Θεσσαλονίκη ήταν ένα δύσκολο εγχείρημα, το οποίο στέφθηκε με επιτυχία, ως αποτέλεσμα της Ναυτοσύνης που διαπνέει τα στελέχη του Πολεμικού μας Ναυτικού, αλλά και της συνδρομής του Ιδιωτικού Φορέα, χωρίς τη συμμετοχή του οποίου, δεν θα ήταν δυνατή η επίτευξη του.
Ορμώμενος από το αίσθημα Εθνικής συνείδησης, που πιστεύω ότι διακατέχει εσάς και τον Οργανισμό σας και στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, θα ήθελα να ζητήσω την βοήθειά σας, ώστε να πραγματοποιηθεί η ενεργοποίηση του δικτύου υγιεινής και πλύσεως του πλοίου.
Η εκτέλεση της εργασίας αυτής θα βοηθήσει καταλυτικά στην βελτίωση των συνθηκών διαβιώσεως του πληρώματος και στην επίτευξη μεγαλύτερης αυτονομίας, κατά την διάρκεια ταξιδιών. Σας επισυνάπτω σχετική έκθεση, με όλες τις απαιτούμενες  εργασίες που πρέπει να πραγματοποιηθούν, για να ενημερώσετε την υπηρεσία σας αρμοδίως.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων”.
Με ιδιαίτερη εκτίμηση,
Σωτήριος Χαραλαμπόπουλος
       Αρχιπλοίαρχος Π.Ν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ