Κινεζικός ενεργειακός κολοσσός αγοράζει αιολικά πάρκα στην Ελλάδα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

shenua
Ο κρατικός γίγαντας άνθρακα και ηλεκτρισμού της Κίνας Shenhua Group εισέρχεται στην ελληνική αγορά πράσινης ενέργειας, επενδύοντας σε αρκετά αιολικά πάρκα που αναπτύχθηκαν από έναν σημαντικό τοπικό παίκτη.

Η Shenhua αγόρασε το 75% των μετοχών τεσσάρων αιολικών πάρκων που ανέπτυξε η ελληνική επενδυτική εταιρεία Copelouzos Group. Τα πάρκα λειτουργούν ή βρίσκονται υπό κατασκευή, δήλωσε ο κ. Κοπελούζος.
Η Shenhua, η οποία υπέγραψε τη συμφωνία μέσω της θυγατρικής της για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας Shenhua Renewable Co. Ltd., είναι η πρώτη κινεζική εταιρεία που επενδύει στην αιολική ενέργεια στην Ελλάδα.
Το ποσό της επένδυσης δεν κοινοποιήθηκε. Ωστόσο, οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συνεργαστούν για μια σειρά επενδύσεων στην πράσινη ενέργεια και στις αναβαθμίσεις σε σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής, συνολικής εκτιμώμενης αξίας 3 δισ. Ευρώ (3,5 δισ. Δολάρια).
Η Shenhua σχεδιάζει επίσης να αποκτήσει μερίδια στην ηλιακή εταιρία PPC Solar Solutions, η οποία είναι συνιδρυτής της Copelouzos και της Public Power Corp.
Η επένδυση στα πάρκα αιολικής ενέργειας σηματοδοτεί το πρώτο ισχυρό έργο της κινεζικής εταιρείας στην Ελλάδα, από όταν σύναψε συνεργασία με την Copelouzos τον Μάιο. Η ελληνική εταιρεία κατέχει την τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία αιολικής ενέργειας της χώρας, την Elica Group.
Από το 2016, οι κινεζικές εταιρείες έχουν πραγματοποιήσει πολλές εξαγορές στην Ελλάδα.
Η China COSCO Shipping Corp. Ltd αγόρασε το 67% των μετοχών στο λιμάνι του Πειραιά για 700 εκατομμύρια ευρώ και η State Grid Corp. της Κίνας απέκτησε μερίδιο 24% του ΑΔΜΗΕ για 330 εκατομμύρια ευρώ.
https://www.caixinglobal.com/2017-11-04/101165921.html

ΔΗΜΟΦΙΛΗ