15/05/2021

Ρεσιτάλ προκλητικότητας στη Θράκη από τον Τούρκο αντιπροεδρο! Ηχηρή απάντηση Παυλόπουλου!

IMG_1915Ο «προπομπός» του Ερντογάν έδειξε τα «δόντια» της τουρκικής διπλωματίας και των προθέσεων του σουλτάνου ενόψει της επίσημης επίσκεψή του στην Αθήνα. Ο Τούρκος αντιπρόεδρος από την Θράκη, έβαλε με τις δηλώσεις του «φωτιά στο φιτίλι» αποκαλώντας τουρκική τη μουσουλμανική μειονότητα και αμφισβητώντας τη Συνθήκη της Λωζάννης.
Παυλόπουλος: Απαράδεκτες οι δηλώσεις περί δήθεν τουρκικής μειονότητας
Ηχηρή ήταν η απάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας στο «ρεσιτάλ» προκλητικότητας του τούρκου αντιπροέδρου, Χακάν Τσαβούσογλου.
https://www.youtube.com/watch?v=wO8D_Yh-G0U#action=share
Από την Κοζάνη, ο Προκόπης Παυλόπουλος έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα στην Άγκυρα αποδοκιμάζοντας τις δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων περί δήθεν τουρκικής μειονότητας και δήλωσε ότι οι αναφορές αυτές «παραβιάζουν ευθέως την συνθήκη της Λωζάννης, είναι αδιανόητες, απαράδεκτες και απορριπτέες».
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε στη συνθήκη της Λωζάννης, χαρακτηρίζοντάς την ως τον πρώτο πυλώνα πάνω στον οποίο θα κτιστεί η Ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας και η οποία, όπως σημείωσε «δεν αφήνει κανένα περιθώριο για γκρίζες ζώνες, ούτε για αμφισβητήσεις, αφού καθορίζει επακριβώς τα σύνορα».
Σημείωσε δε ότι η συνθήκη ορίζει ρητά την ύπαρξη μουσουλμανικής μειονότητας στην οποία κατοχυρώνονται πλήρως οι θρησκευτικές της ελευθερίες.
Κάλεσε τους κυβερνητικούς αξιωματούχους που επισκέπτονται την Ελλάδα να σέβονται την ιστορία της και το διεθνές δίκαιο, «είμαστε αποφασισμένοι να το διασφαλίσουμε» ανέφερε ο κ. Παυλόπουλος και κατέληξε λέγοντας ότι «το λέω αυτό για να μην ξανασυμβεί κάτι τέτοιο, γιατί αυτό θα ‘χει συνέπειες».
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ