Επιπολάζουν η Ανευθυνότητα και η Ανικανότητα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κώστα Δημ. Χρονόπουλου
(Αρθρογράφου -Σχολιογράφου)
Η βύθιση του παλαιού /ακατάλληλου /επικίνδυνου δεξαμενόπλοιου προκάλεσε σημαντική περιβαλλοντική καταστροφή και τρικυμίσματα. Ιδιαίτερα στους πάσχοντες από: “Κομματική τρικυμία εν κρανίω” Κομματανθρώπους.
Ανόητες – νηπιακού επιπέδου (ούτε καν παιδαριώδεις) δικαιολογίες από υπευθυνοανεύθυνους κυβερνητικούς αξιωματούχους (Υπουργούς κλπ) αλλά και αστείες αντιπαραθέσεις από μέρους των αντιπολιτευόμενων. Οι πρώτοι προσπάθησαν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα και να εξάρουν την άμεση (;) αποτελεσματική (;) , παρέμβαση του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, του Λιμενικού και όλων των -υποτίθεται – αρμοδίων.
Οι δεύτεροι -όπως παραδοσιακά συνηθίζεται – (εκτός των άλλων) ζήτησαν επίμονα την παραίτηση του κου Υπουργού.
Στο μεταξύ η πετρελαιορύπανση πέρασε απέναντι από τη Σαλαμίνα και έφθασε στη Βούλα (!).
Η Κυβέρνηση -ορθότατα – εξήγγειλε αλλαγές ως προς την αδειοδότηση, τις … παρατάσεις αδειών, τους ελέγχους σε βάθος. (Σ.Σ Δεν καθόρισε αν εννοεί σε βάθος αμέτρητο, όπου και θα βρει μαζούτ, μεταξύ άλλων. Άραγε θα παταχθεί κάποτε το λαθρεμπόριο και θα εξυγιανθούν οι αρχές/επιτροπές επιθεώρησης πλοίων, οι χαριστικές  και … επεκτεινόμενες  αδειοδοτήσεις;).
Σχολιασμοί:
1. Η Αντιπολίτευση : Ανόητη, βαρετή, χωρίς πρακτικό αντίκρισμα /ανταπόκριση η απαίτηση της για παραίτηση του κου Υπουργού όταν μάλιστα ο ίδιος – σε τηλεοπτική του επικοινωνία- αισθάνεται ικανοποιημένος για την έγκαιρη και αποφασιστική παρέμβαση του Υπουργείου του, η οποία και πρόλαβε τα χειρότερα, αλλά και επειδή μας θύμισε ότι τα ψηλά κυπαρίσσια τα προτιμούν οι κεραυνοί (Σ.Σ Εννοώντας του πολιτικούς μύδρους / κεραυνούς των αντιπάλων του και εκτιμώντας εαυτόν ως μέγεθος …κυπαρισσένιο!…).
Ακόμη όταν έσπευσε από την πρώτη του εμφάνιση να δηλώσει (όντας στο Λονδίνο) ότι η “πετρελαιοκηλίδα έχει ελεγχτεί κατά 90-95%. (Σ.Σ Ελέγχεται η πληροφορία ότι εννοούσε την ρύπανση με πετρέλαιο στον Τάμεση).
Επιπρόσθετα όταν αναρωτήθηκε – απαντώντας σε σχετική ερώτηση – με θεία αφέλεια : “Γιατί να μην κάνει μπάνιο εκεί ο κόσμος; “.
Θα συμβούλευα λοιπόν όσους ζητούν – κάτι ανέφικτο στον Τόπο μας και στο Κ.Σ= Κομματικό  Σύστημα – να αφήσουν τα παλιομοδίτικα κομματικά τερτίπια περί τιμωρίας των ….  αυτοφωράκηδων (=Υπουργών) και να σκεφτούν /προτείνουν ευφυέστερους /λυσιτελέστερους τρόπους.
Να ζητήσουν όπως ο κος Υπουργός κολυμπήσει ο ίδιος εκεί που συνιστά να το πράξει (ακίνδυνα;) ο λαός. Εξάλλου οι λαοί πάντοτε – και στα μπάνια – ακολουθούν τους ταγούς τους.
Όσο για το “κυπαρίσσι ” νομίζω πως το μπέρδεψε με το παραθαλάσσιο αλμυρίκι (μικρότερου κατά πολύ μεγέθους).
2. Οι Κυβερνώντες:
Ο κος Πρωθυπουργός δεν υπάρχει περίπτωση να κάνει δεκτή μια τέτοια παραίτηση ενός τόσο επιτυχημένου Υπουργού του, για αυτονόητους λόγους.
Ο κος Υπουργός θα συνεχίσει μέχρι να ολοκληρώσει το έργο που ανέλαβε. Εξάλλου “δεν πήγαμε και στα Κυπαρίσσια … ακόμη”.  Μέχρι τα αλμυρίκια φθάσαμε.
Ο κος οικολόγος αναπλ. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης εμβάθυνε φιλοσοφικότερα στο όλο ζήτημα δίνοντας περινούστατη εξήγηση του φαινομένου: Θεώρησε ως υπεύθυνη την κοινωνία του Καπιταλισμού για την οικολογική καταστροφή (!).
Ο κος Υπουργός Υγείας συνέστησε: “Ούτε κολύμπι, ούτε ψάρεμα”.  Μετά συγχωρήσεως, αλλά – συνειρμικά θυμήθηκα και παραφράζω: “Αφού όλοι αυτοί οι “Αρμόδιοι” έτσι αισθάνονται, έτσι φέρονται, αυτά τα αλλοπρόσαλλα και αλληλοσυγκρουόμενα πρεσβεύουν και προτείνουν , μήπως άδικα ταλαιπωρούνται απασχολούμενοι σε λάθος  μετερίζια /εργασία;
Μήπως θα ήταν σκοπιμότερο να πάνε για ψάρεμα (από την πλευρά του Ευβοϊκού ) αφού δεν μπορούν που δεν μπορούν να τα καταφέρουν ( με τα Υπουργικά τους καθήκοντα);
ΥΓ Εύχομαι να είναι πρόσκαιρη η διάρκεια της ρύπανσης.
Δυστυχώς θα συνεχίσει να είναι μόνιμη /διαρκής η πολιτικοκοινωνική ρυπαρότητα και ρύπανση η οποία επιπλέει διαχρονικά.
Το θλιβερό φαινόμενο οφείλεται στα … “κομματικά ρεύματα” που κινητοποιούν /μεταφέρουν το κοινωνικό ίζημα – πλέμπα στην επιφάνεια!…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ