Το μήνυμα του Παναγιώτη Σγουρίδη για την επίσκεψη Ερντογάν στην Ελλάδα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


copypasteimage 81
Η επίσκεψη του στην Θράκη να μην δημιουργήσει διχασμούς – Η μειονότητα της Θράκης είναι θρησκευτική, είπε ο Αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ
«Καλώς να ορίσει στην Ελλάδα» είπε ο Αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ κ. Παναγιώτης Σγουρίδης για την επικείμενη επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν στις 7 και 8 Δεκεμβρίου.
Παράλληλα, ο Αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ κάλεσε τον Ταγίπ Ερντογάν να σεβαστεί τους όρους φιλοξενίας, να μην προβεί σε εμπρηστικές δηλώσεις που «οδηγούν σε διχασμούς» ενώ επανέλαβε για ακόμη μια φορά ότι η μειονότητα της Θράκης είναι θρησκευτική.


MVI 6111 x264








Παρουσιάστηκε σφάλμα.

Δοκιμάστε να παρακολουθήσετε αυτό το βίντεο στο www.youtube.com ή ενεργοποιήστε το JavaScript αν είναι απενεργοποιημένο στο πρόγραμμα περιήγησής σας.


Αναλυτικά, ο κ. Σγουρίδης τόνισε πως: «Εμείς δεχόμαστε τον οποιονδήποτε είτε είναι υψηλά ιστάμενος είτε απλός πολίτης αρκεί να σεβαστεί τους όρους φιλοξενίας. Εμπρηστικοί λόγοι και ονομασίες οι οποίες δεν συνάδουν με την υφή μιας πληθυσμιακής ομάδας και συγκεκριμένα μιας μουσουλμανικής μειονότητας δεν οδηγούν πουθενά απλώς οξύνουν τα πράγματα. Πιστεύω ότι ο κ. Ερντογάν καλώς θα επισκεφθεί την Ελλάδα, καλώς θα τον υποδεχθούν ο Πρωθυπουργός και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αλλά η επίσκεψη του στην Θράκη να μην δημιουργήσει διχασμούς. Η Συνθήκη της Λωζάννης ομιλεί περί θρησκευτικής μειονότητας απαρτιζόμενης από τρία γένη και οι μειονότητες πρέπει να ξέρουμε ότι ή το Κράτος τις αναγνωρίζει διαφορετικά ή βάσει συνθηκών και συμβάσεων. Και η μειονότητα της Θράκης έχει καθοριστεί».

http://fonirodopis.gr/press/73332

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ