Πέθανε ο Κώστας Βεργόπουλος – Υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους διανοούμενους της Μεταπολίτευσης

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
IMG_2134Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, οικονομικές και πολιτικές επιστήμες στη Σορβόννη. Διδάκτωρ οικονομικών επιστημών (Doctorat d’ Etat) του Πανεπιστημίου της Σορβόννης. Καθηγητής πολιτικής οικονομίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και στο Πανεπιστήμιο του Παρισιού. Επισκέπτης καθηγητής σε Πανεπιστήμια της Βόρειας και Νότιας Αμερικής. Διεθνής εμπειρογνώμων στα Ηνωμένα Έθνη και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Βιβλία του έχουν μεταφραστεί και διδάσκονται σε δέκα γλώσσες.
Το 1974 εξελέγη καθηγητής οικονομολογίας στην Σορβόννη και αργότερα το 1992 καθηγητής πολιτικής οικονομίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Από το 2002 ήταν καθηγητής οικονομικών επιστημών στο Πανεπιστήμιο Παρίσι 8, ενώ έχει υπάρξει επισκέπτης καθηγητής σε πανεπιστήμια της βόρειας και της νότιας Αμερικής. Παράλληλα εργάστηκε ως εμπειρογνώμονας στον ΟΗΕ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Υπήρξε διευθυντής του προγράμματος του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τη Μεσόγειο (UNITAR) και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων για την απορρύθμιση και την ανταγωνιστικότητα στην Ευρώπη. Την περίοδο 1997-1999 διετέλεσε επικεφαλής του Vision Group του ASEM που είχε σκοπό την τόνωση των δεσμών και της συνεργασίας μεταξύ Ευρώπης και Ασίας, ενώ ήταν μέλος του συμβουλίου του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων.
Από το 2000 και μετά συμμετείχε ενεργά στη διαδικασία συγκρότησης των «Κοινωνικών Φόρουμ», τόσο στη Λατινική Αμερική όσο και στην Ευρώπη.
Είχε εκδώσει μεγάλη σειρά έργων με οικονομικό, πολιτικό και ιστορικό περιεχόμενο, τα περισσότερα από τα οποία κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Νέα Σύνορα Λιβάνη. Άρθρα του έχουν δημοσιευθεί στη «Νέα Σελίδα» και τα «Επίκαιρα».
Έργα του: «Το Αγροτικό Ζήτημα στην Ελλάδα», «Ο Δύσμορφος Καπιταλισμός», «Κράτος και Οικονομική Πολιτική στον 19ο αιώνα», «Εθνισμός και Οικονομική Ανάπτυξη», «Η Απο-ανάπτυξη σήμερα», αλλά και τα πιο πρόσφατα «Ποιος φοβάται την Ευρώπη – Ανατομία ενός μύθου», «Το τέλος του κύκλου», «Η αρπαγή του πλούτου», «Το μεγάλο ρήγμα», «Οι αμετανόητοι», «Μετά το τέλος», «Η ανάρμοστη σχέση», «Το μαύρο και το κόκκινο» και μέσα στο 2017 «Η νέα παγκόσμια αναταραχή».
Εκδόσεις των έργων του κυκλοφορούν επίσης στα γαλλικά, αγγλικά, ισπανικά, πορτογαλικά, ιταλικά, ολλανδικά, κινέζικα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ