Μανταλένα Παπαδοπούλου: Η πάταξη της φοροδιαφυγής και ειδικά της μεγάλης είναι κορυφαίο ζήτημα για τους ΑΝΕΛ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

B9BB3BB0-A803-4338-B27C-C2232388463E-8937-000007A769EF53D0“Ειναι σημαντικό όσοι έχουν παραβεί το νόμο σε βάρος της πλειοψηφίας της κοινωνίας όχι μόνο να τιμωρηθούν παραδειγματικά, αλλά και να δεσμευτούν οι περιουσίες τους”.
«Ο κ. Παρασκευόπουλος αναφέρθηκε στο πρόβλημα συμφόρησης των φυλακών, λέγοντας ότι έπρεπε να βρεθεί μια λύση -έστω και προσωρινή- μέχρι να έρθει ο νέος ποινικός και σωφρονιστικός κώδικας. Θα πρέπει να έρθει σύντομα ο νέος κώδικας και να υπάρξουν πιο λογικές ποινές με τη σύμφωνη γνώμη όλων των κομμάτων».
Αυτό δήλωσε η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, χαρακτηρίζοντας ταυτόχρονα θλιβερή τη «διαστρέβλωση δηλώσεων -και του Νίκου Παρασκευόπουλου- από τα στελέχη της αντιπολίτευσης για αντιπολιτευτικούς λόγους, υποτιμώντας ουσιαστικά την αντιληπτική ικανότητα των πολιτών».
Η Μανταλένα Παπαδοπούλου επισήμανε ότι το υπαρκτό ζήτημα της εγκληματικότητας, και το εξίσου δύσκολο και δισεπίλυτο πρόβλημα και των Εξαρχείων, δεν ανέκυψε αίφνης σήμερα, ενώ είναι κοινά αποδεκτό ότι η Ελληνική Αστυνομία κάνει καλά τη δουλειά της.
Σε παρέμβασή της στον τηλεοπτικό σταθμό Action24, έκανε, επίσης, λόγο για επικοινωνιακό σόου και ήττα κατά κράτος του κ. Μητσοτάκη την περασμένη εβδομάδα στη Βουλή, προσθέτοντας:
«Και το Μάρτιο του 2014 επί συγκυβέρνησης Σαμαρά- Βενιζέλου έγινε επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, όπως και στις αρχές του 2013 έγιναν επιθέσεις στο σπίτι του τότε κυβερνητικού εκπροσώπου, του κ. Κεδίκογλου και στα γραφεία της ΝΔ και δεν έγιναν συλλήψεις. Σε τι οφειλόταν τότε; Στην ανικανότητα ή στην παρεμπόδιση του έργου της Αστυνομίας;».
Συνεχίζοντας, η ίδια σημείωσε ότι «ο υπουργός Εθνικής Άμυνας αναφέρθηκε σε παρακράτος γιατί την ίδια μέρα που έγινε το τρομοκρατικό χτύπημα στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο της λίστας των «paradise papers» και προσέθεσε: «Με τις δηλώσεις του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ εμπλέκει τα θέματα ασφάλειας της χώρας από εξωτερικές απειλές με τα ζητήματα δημόσιας τάξης, δηλαδή το στρατό με την Αστυνομία και βαδίζει σε ολισθηρούς δρόμους. Είναι σαν να ακούμε τη Χρυσή Αυγή».
Αναφερόμενη ειδικότερα στα θέματα φοροδιαφυγής, η Μανταλένα Παπαδοπούλου τόνισε ότι «η πάταξη της φοροδιαφυγής και ειδικά της μεγάλης φοροδιαφυγής είναι κορυφαίο ζήτημα» για τους ΑΝΕΛ, προσθέτοντας «είναι σημαντικό όσοι έχουν παραβεί το νόμο σε βάρος της πλειοψηφίας της κοινωνίας όχι μόνο να τιμωρηθούν παραδειγματικά, αλλά και να δεσμευτούν οι περιουσίες τους».
«Η κυβέρνηση στην οποία συμμετέχουμε είναι η πρώτη που επέδειξε αποφασιστικότητα να ελέγξει τις λίστες Λαγκάρντ, Μπόργιανς. Έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε ποιοι από την Ελλάδα βρίσκονται στις λίστες των paradise papers, επιχειρηματίες, πολιτικοί ή συγγενικά πρόσωπα, παρόλο που η συγγένεια δεν ενοχοποιείται, αλλά έχει τη σημασία της», τόνισε.
Ανέφερε ακόμα ότι η φοροδιαφυγή «είναι αποτέλεσμα της δράσης δυναστειών τις οποίες εξέθρεψαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις που λεηλάτησαν τον τόπο, που έφαγαν τόσα χρήματα και πλούτισαν αυτοί και οι οικογένειές τους για να τα στέλνουν σε φορολογικούς παραδείσους εις βάρος του καθενός από εμάς που βγάζει το εισόδημα του με τη δουλειά του. Το αποτέλεσμα είναι να πληρώνει σήμερα ο επιχειρηματίας που ξεκινά την επιχείρησή του και ο μισθωτός αυτά τα ποσά για φορολογία, την οποία αναγκαστήκαμε να εφαρμόσουμε αυτή την περίοδο προκειμένου να γλυτώσουμε απολύσεις, περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, όλα όσα μας ζητούσαν το ΔΝΤ και ο κ. Σόιμπλε».
Όσον αφορά τις προτάσεις των ΑΝΕΛ για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, υπενθύμισε την παρέμβαση «με σχέδιο νόμου που έχει συντάξει ο βουλευτής Δημήτρης Καμμένος για το λαθρεμπόριο πετρελαίου, το οποίο πρέπει να προχωρήσει, ενώ ανάλογο σχέδιο νόμου έχει συντάξει για τα τυχερά παιχνίδια και όλες τις μικρές παράνομες λέσχες που λειτουργούσαν για χρόνια και καλύπτονταν από τους πολιτικούς».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ