Συνδρομή ΕΔ στην Αποκατάσταση Φυσικών Καταστροφών στη Σύμη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

symi zimies kakokairia
Την Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017 και μετά από σχετική αίτηση από τους αρμόδιους κρατικούς φορείς, οι Ένοπλες Δυνάμεις διέθεσαν προσωπικό και μέσα για την αποκατάσταση ζημιών που προκλήθηκαν από έντονα καιρικά φαινόμενα στη νήσο Σύμη.

Ειδικότερα, μεταφέρθηκαν από την 95 ΑΔΤΕ ν. Ρόδου 1 εκσκαφέας τάφρων, 1 ανατρεπόμενο όχημα, 1 φορτωτής γαιών, 2 κινητά μαγειρεία, 2 ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη μεγάλης ισχύος, 1 κινητός επικοινωνιακός κόμβος, 2 οχήματα τ. “Καναδέζα” με εξοπλισμό/εργαλεία και το αντίστοιχο προσωπικό (4 Αξιωματικοί και 15 οπλίτες).

Επίσης, στις εργασίες αποκατάστασης συνδράμει και το 549 Τάγμα Εθνοφυλακής, που εδρεύει στη Σύμη, με προσωπικό και μέσα.

Τέλος, μετά από σχετικό αίτημα του Δήμου και με συνεργασία του Υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριου Σαντορινιού με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, το νησί κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής

Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που εκδηλώθηκαν στη νήσο Σύμη, η Υπηρεσία μας έχει μέχρι στιγμής πραγματοποιήσει αντλήσεις υδάτων σε 12 κατοικίες, σε δύο ξενοδοχεία, στα κτήρια του ΟΤΕ, των ΕΛΤΑ, σε συγκρότημα κτηρίων του στρατού (Σ.Ο.Α) καθώς και στον υποσταθμό της ΔΕΗ, προκειμένου να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση. Πλύση από φερτά υλικά πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό σχολείο του νησιού.

Επίσης ολοκληρώθηκε η μεταφορά 10 ατόμων από την Ι.Μ. Πανορμίτη σε ασφαλές σημείο. Επιπλέον, η Υπηρεσία μας προέβη σε απεγκλωβισμούς ατόμων που είχαν ακινητοποιηθεί στα οχήματά τους, σε κοπές δέντρων και σε ενέργειες για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας στο οδικό δίκτυο της νήσου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ