Κοινωνικό μέρισμα: Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

copypasteimage 289 Με την διαδικασία του κατεπείγοντος κατατέθηκε το βράδυ της Τρίτης (14/11) στη Βουλή το νομοσχέδιο για το κοινωνικό μέρισμα, ύψους 1,4 δισ. ευρώ, ενώ θα ψηφιστεί την Πέμπτη (15/11) από την Ολομέλεια.

Το εν λόγω νομοσχέδιο περιλαμβάνει τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για την παροχή του κοινωνικού μερίσματος ύψους 1,4 δισεκατομμυρίων ευρώ. Το κοινωνικό μέρισμα θα είναι αφορολόγητο και ακατάσχετο, ενώ τα κριτήρια είναι εισοδηματικά, περιουσιακά και οικογενειακής κατάστασης, με προτεραιότητα στους άνεργους, τους νέους, τους χαμηλοσυνταξιούχους.

Ήδη έχει δημιουργηθεί η υποδομή στο Taxisnet προκειμένου να μπορούν οι πολίτες να υποβάλλουν αίτηση όταν πλέον η σχετική ρύθμιση ψηφιστεί στη Βουλή. Η αίτηση για το κοινωνικό μέρισμα θα γίνεται με μια απλή διαδικασία στο Taxisnet.

Η παροχή ξεκινά από μόλις 250 ευρώ για άγαμους με κάτω από 9.000 ευρώ το χρόνο (ή λιγότερα από 750 ευρώ το μήνα) και φθάνει στα 900 ευρώ. Σε κάθε περίπτωση αποκλείονται όσοι είχαν εισόδημα 18.000 ευρώ και άνω, ασχέτως οικογενειακής κατάστασης ή άλλων αναγκών, ενώ τα εισοδηματικά όρια προσαυξάνονται κατά 50% για κάθε επιπλέον ενήλικα και κατά 25% για κάθε παιδί.

Διαβάστε το νομοσχέδιο εδώ

Διαβάστε την αιτιολογική έκθεση εδώ

Διαβάστε την έκθεση του Λογιστηρίου του Κράτους εδώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ