Σε διατεταγμένη υπηρεσία στο εξωτερικό για υπονόμευση της οικονομίας η σύμβουλος του Κ. Μητσοτάκη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

IMG_2461Σφοδρή αντίδραση του Μεγάρου Μαξίμου προκάλεσε η είδηση ότι η Μιράντα Ξαφά (φέρεται ως άτυπη σύμβουλος του Κυριάκου Μητοστάκη) σε κλειστή συνάντηση με επενδυτές στο Λονδίνο περιέγραψε ένα ζοφερό κλίμα για την ελληνική οικονομία.

Στην ανακοίνωση το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού μεταξύ άλλων κάνει λόγο για διατεταγμένη υπηρεσία και προσπάθεια υπονόμευσης της ανάκαμψης της οικονομίας. Μάλιστα αναφέρει πως η πράξη εκφεύγει από τα όρια της πολιτικής και εισέρχεται στη σφαίρα της δικαιοσύνης.

Ειδικότερα η ανακοίνωση αναφέρει:

«Ο κ. Μητσοτάκης, αφού από τη πρώτη στιγμή επένδυσε στη καταστροφή, απελπισμένος πια και απόλυτα πεπεισμένος ότι χωρίς καταστροφή δεν έχει καμιά ελπίδα πολίτικης επιβίωσης στέλνει τη σύμβουλό του στο εξωτερικό σε διατεταγμένη υπηρεσία, μήπως και καταφέρει να υπονομεύσει την πορεία ανάκαμψης της οικονομίας.

Η διασπορά καταστροφολογικών ψευδών ειδήσεων, δεν είναι κάτι καινούργιο από πλευράς ΝΔ. Η μεθοδευμένη υπονόμευση, όμως, προς τους διεθνείς επενδυτές της ευστάθειας του τραπεζικού συστήματος την ώρα που η κυβέρνηση τους καλεί να επενδύσουν στα ελληνικά ομόλογα, συνιστά πράξη που εκφεύγει από τα όρια της πολιτικής και εισέρχεται στη σφαίρα της δικαιοσύνης.

Ο λόγος για τη συνέχεια προφανώς της ανήκει».

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών το τελευταίο διάστημα, λόγω των θετικών ενδείξεων για την ελληνική οικονομία και των ευοίωνων μηνυμάτων που μεταδίδονται από τους Θεσμούς και την Αθήνα για ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης, λαμβάνουν χώρα παρασκηνιακές συναντήσεις μεταξύ επενδυτών και Eλλήνων πολιτικών παραγόντων που βρίσκονται κοντά όχι μόνο στην κυβέρνηση αλλά και στη ΝΔ, με την πλευρά των επενδυτών να αναζητά πληροφορίες.

Και συνεχίζει: Μια κλειστή λέσχη του Ουεστμίνστερ του Λονδίνου, γνωστή για τα ισχυρά μέλη και τις υψηλές υπηρεσίες, φιλοξένησε μια τέτοια συνάντηση την περασμένη Παρασκευή. Συμμετέχοντες ήταν εκπρόσωποι μεγάλων επενδυτικών ομίλων που ειδικεύονται στις επενδύσεις στις τράπεζες και τη διαχείριση και αγορά ομολόγων και από ελληνικής πλευράς η Μιράντα Ξαφά φερόμενη ως άτυπη σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη. Οι επενδυτές βρήκαν εξόχως ενδιαφέρουσα μια συζήτηση μαζί της.

Αυτά που άκουσαν όμως από τη Μιράντα Ξαφά τους εξέπληξαν και τους προκάλεσαν πολλά ερωτήματα όπως μετέφεραν ορισμένοι εξ αυτών στην «Εφημερίδα των Συντακτών». Η φερόμενη ως συνεργάτιδα του Κυριάκου Μητσοτάκη είπε ότι οι τράπεζες θα χρειαστούν ανακεφαλαιοποίηση, πως δεν θα κλείσει η τρίτη αξιολόγηση και πως ο κ Μητσοτάκης, αφού γίνει πρωθυπουργός το 2018, θα υπογράψει νέο μνημόνιο.

Πάντως η ΝΔ απαντά στο Μαξίμου λόγο για ανακοίνωση που στερείται σοβαρότητας.

 Διαβάστε την Απάντηση της Μιράντας Ξαφά στις αποκαλύψεις της Εφημερίδας των Συντακτών 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ