Συλλογή πόσιμου νερού από τη θάλασσα – Η Ινδία δείχνει το δρόμο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

india ergostasio afalatosis
Η κυβέρνηση της Ινδίας αναμένεται σύντομα να δημιουργήσει μια παράκτια μονάδα αφαλάτωσης, 40 χιλιόμετρα από τη νότια ακτή της Chennai στον Ινδικό Ωκεανό.

Το εργοστάσιο θα βασίζεται στην αυτογενώς ανεπτυγμένη θερμική αφαλάτωση χαμηλής θερμοκρασίας (LTTD) και στην τεχνική μετατροπής της θερμικής ενέργειας του ωκεανού, στη θέση του ντίζελ για τη λειτουργία του εργοστασίου.

Το Εθνικό Ινστιτούτο Τεχνολογίας Ωκεανών (NIOT) υπέβαλε λεπτομερή έκθεση για το έργο, η βάση της οποίας αναμένεται να ξεκινήσει σύντομα στο πλαίσιο της “Deep Ocean Mission” κατά το πρώτο τρίμηνο του 2018.

«Όπως γνωρίζουμε, η Chennai έχει ρηχά νερά, οι επιστήμονες πρέπει να ταξιδέψουν 40 χιλιόμετρα στη θάλασσα για να πάρουν το είδος βάθους που χρειάζονται για να πάρουν το κρύο βαθύ θαλασσινό νερό που απαιτείται για τη διαδικασία», δήλωσε ο Μ Rajeevan Nair, γραμματέας του Υπουργείου Γεωεπιστημών .

Η LTTD χρησιμοποιεί τη φυσικά διαθέσιμη κλίση θερμοκρασίας 16 βαθμών Κελσίου στον ωκεανό μεταξύ δύο υδάτινων σωμάτων για την εξάτμιση του ζεστού νερού σε χαμηλή πίεση και συμπύκνωση του προκύπτοντος ατμού, χρησιμοποιώντας κρύο νερό για να ληφθεί το γλυκό νερό.

Η νέα μονάδα ανοικτής θάλασσας μπορεί επίσης να λάβει ενέργεια από την παραγωγή ηλεκτρισμού χαμηλού κόστους μέσω της μετατροπής της θερμικής ενέργειας του ωκεανού (OTEC), αντί του ντίζελ. Το OTEC χρησιμοποιεί τις διαφορές θερμοκρασίας στον ωκεανό από την επιφάνεια ως βάθη μικρότερα των 1.000 μέτρων για την εξόρυξη ενέργειας. Μια διαφορά θερμοκρασίας μόνο 20 ° C μπορεί να αποδώσει χρήσιμη ενέργεια.

Επί του παρόντος, η Ινδία λειτουργεί τρία εργοστάσια αφαλάτωσης στα νησιά Kavaratti, Minicoy και Agatti του αρχιπελάγους Lakshadweep και άλλα έξι έχουν προγραμματιστεί, το καθένα στα Amini, Chetlet, Kadamath, Kalpeni, Kiltan και τα νησιά Andrott.

Το κορυφαία think-tank της χώρας NITI Aayog σχεδιάζει τέτοια εργοστάσια LTTD σε ολόκληρη τη χώρα. «Αυτή η αποστολή έχει τη δυνατότητα να λύσει μερικά από τα προβλήματα ύδατος της χώρας», δήλωσε ο Harsh Vardhan, υπουργός Επιστήμης και Τεχνολογίας της Ινδίας.

Η WaterAid ανέφερε στην πρόσφατη έκθεσή της ότι η Ινδία είναι η χειρότερη στον κόσμο για τον αριθμό των ανθρώπων που δεν έχουν πρόσβαση σε ασφαλές νερό.

75,8 εκατομμύρια Ινδοί, δηλ. τουλάχιστον το 5% των 1,28 δισεκατομμυρίων ανθρώπων στη χώρα, εξαρτώνται από νερό που θεωρείται μη ασφαλές για κατανάλωση.

Ετησίως 140.000 παιδιά πεθαίνουν στη χώρα λόγω διάρροιας που προκαλείται από την κατανάλωση ανασφαλών υδάτων. Όχι μόνο σε αγροτικές περιοχές, αλλά και σε πόλεις, οι φτωχοί δεν μπορούν να αντέξουν το εμφιαλωμένο νερό ή τους καθαριστές νερού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ