Εμπλεκόμενη σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος η σύζυγος του Έντι Ράμα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

linda ramaΜετά τη χιονοστιβάδα αποκαλύψεων για τις σχέσεις του καθεστώτος Ράμα με βαρώνους ναρκωτικών, νέα δημοσιεύματα εμπλέκουν τη σύζυγο του, Λίντα, σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος που προέρχεται από εγκληματικές δραστηριότητες μέσω του τραπεζικού συστήματος. Αφορμή στάθηκε ο πρόσφατος διορισμός της… στο διοικητικό συμβούλιο της Αμερικανικής Τράπεζας Επενδύσεων (Abi Bank).

Σύμφωνα με την αντιπολιτευόμενη εφημερίδα Ριλίντια Ντεμοκρατίκε, στο τραπεζικό σύστημα της Αλβανίας υπάρχουν 16 τράπεζες, αλλά μόνον μία εξ αυτών προέρχεται από μια Offshore, η Abi Bank. Η τράπεζα, μέσω του δαιδαλώδους συστήματος των offshore, εμπλέκεται σε οργανωμένο σχέδιο της κυβέρνησης για ξέπλυμα μαύρου χρήματος άνω των 5 δις δολαρίων, που προέρχεται από παράνομες δραστηριότητες και διακίνηση ναρκωτικών, τις οποίες διευκολύνει το καθεστώς Ράμα.

Οι σχέσεις της κυβέρνησης Ράμα πάντως με το οργανωμένο έγκλημα βρίσκονται υπό στενή παρακολούθηση από τις Ιταλικές Αρχές, οι οποίες συνέλαβαν πρόσφατα στενούς συνεργάτες του Αλβανού πρωθυπουργού σε υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών και διεξάγουν εκτεταμένες έρευνες.

infiltr8or

ΔΗΜΟΦΙΛΗ