Η Ρωσία συμφώνησε σε αναδιάρθρωση του χρέους της Βενεζουέλας

IMG_2517Η Κίνα, η μεγαλύτερη πιστώτρια της Βενεζουέλας, εκτίμησε την Πέμπτη ότι το Καράκας μπορεί «να αντιμετωπίσει με τον κατάλληλο τρόπο» το πρόβλημα με το χρέος του, λίγη ώρα μετά την κήρυξη της χώρας σε επιλεκτική χρεοκοπία και από τον οίκο Fitch. Την ίδια ώρα η Ρωσία υπέγραψε με τη Βενεζουέλα συμφωνία για την αναδιάρθρωση του χρέους, δήλωσε αξιωματούχος της πρεσβείας της χώρας στη Μόσχα.

Ο Fitch κήρυξε τη Βενεζουέλα σε κατάσταση επιλεκτικής χρεοκοπίας μόλις λίγες ώρες μετά την αντίστοιχη απόφαση του S&P, ο οποίος έλαβε την ίδια απόφαση και για την κρατική πετρελαϊκή εταιρεία της χώρας, PDVSA.

Η Βενεζουέλα έχει εξωτερικό χρέος που εκτιμάται στα 150 δισεκατομμύρια δολάρια, από τα οποία τα 20 με 30 δισεκατομμύρια οφείλει στην Κίνα.

«Προς το παρόν η συνεργασία μεταξύ της Κίνας και της Βενεζουέλας σε οικονομικό επίπεδο και σε άλλους τομείς συνεχίζεται κανονικά. Είμαστε επίσης πεπεισμένοι ότι η κυβέρνηση και ο λαός της Βενεζουέλας μπορούν να διαχειριστούν με τον κατάλληλο τρόπο τις υποθέσεις τους, περιλαμβανομένου του προβλήματος με το χρέος τους», δήλωσε ο Γκενγκ Σουάνγκ, εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών.

Πηγή πληροφοριών: ΑΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ