Όλα έτοιμα για τα νέα τέλη – Αναρτώνται άμεσα στο Taxis – Τι αλλάζει και ποιοι ωφελούνται

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως τα νέα τέλη κυκλοφορίας θα είναι έτοιμα έως τα τέλη της εβδομάδας και αμέσως μετά -ίσως την ερχόμενη εβδομάδα- θα αναρτηθούν στο Taxis.

Εκτυπωστε εδώ τα νεα τέλη κυκλοφοριας! 

Οι αλλαγές θα είναι μικρές συγκριτικά με πέρσι και δεν θα επηρεάσουν το μεγαλύτερο μέρος των ιδιοκτητών οχημάτων και μοτοσυκλετών.

Για τους πολύτεκνους πιθανόν να υπάρξει μείωση της τάξης του 10-20% αλλά κάτω από αυστηρά κριτήρια (τέσσερα παιδιά, κινητήρας οχήματος πάνω από 1.929 κ.εκ., εισόδημα κάτω από 10.000 ευρώ, κ.ά.).

Επίσης εξετάζεται, όσα ΙΧ έχουν πρώτη άδεια κυκλοφορίας το 2006, θα πρέπει τα τέλη να είναι αντίστοιχα με αυτά που ήταν πέρυσι για όσα ΙΧ είχαν πρώτη άδεια το 2005, αφού θα συμπληρώνονται 12 χρόνια κυκλοφορίας τους οχήματος,. Από την συγκεκριμένη αλλαγή θα ωφεληθούν περίπου 50.000 ιδιοκτήτες οχημάτων.

Η πληρωμή των Τελών Κυκλοφορίας πρέπει να γίνει έως τις 31 Δεκεμβρίου 2017, μέσω τραπεζών ή μέσω e-banking καθώς σε διαφορετική περίπτωση το τίμημα των Τελών Κυκλοφορίας διπλασιάζεται για όσους δεν τα εξοφλήσουν μέχρι τέλος του έτους.

Τέλος όπως τα τελευταία χρόνια, έτσι και εφέτος αναμένεται ένα πλήθος από ιδιοκτήτες, επιλέξουν την πληρωμή των τελών μέσω καρτών, που εξασφαλίζουν έως και 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις.

Εν τω μεταξύ, αρκετοί ιδιοκτήτες Ι.Χ. ετοιμάζονται να καταθέσουν πινακίδες για να γλιτώσουν τόσο τα τέλη κυκλοφορίας 2018 όσο και τα τεκμήρια του ίδιου έτους.
Όσοι επιλέξουν τη συγκεκριμένη διαδικασία θα πρέπει να υποβάλουν δήλωση ακινησίας και να καταθέσουν τις πινακίδες του οχήματος στην Εφορία ως τις 29 Δεκεμβρίου 2017.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ