Στο «σκαμνί» η JPMorgan για ξέπλυμα χρήματος!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

jpmorgan
Η ελβετική θυγατρική της αμερικανικής τράπεζας JPMorgan Chase δέχθηκε κυρώσεις από την χρηματοοικονομική ρυθμιστική αρχή της Ελβετίας, FINMA, για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και «για σοβαρή παραβίαση των νόμων εποπτείας», σύμφωνα με την τοπική εβδομαδιαία εφημερίδα Handelszeitung.

Οι κυρώσεις είναι σχετικές με παραβιάσεις της δέουσας επιμέλειας σε σχέση με τα πρότυπα νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Αυτό κυριολεκτικά σημαίνει ότι ο τραπεζικός γίγαντας της Wall Street συνέβαλε στη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, ή αλλιώς σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος.
Η απόφαση δημοσιεύθηκε στις 30 Ιουνίου, αλλά η ρυθμιστική αρχή δεν το γνωστοποίησε, καθώς JPMorgan προσπαθεί ενεργά να αποτρέψει τη δημοσίευση. Το Ομοσπονδιακό Διοικητικό Δικαστήριο έκτοτε απέρριψε την προσφυγή της τράπεζας.
Πέρασαν δύο μήνες από τότε που ο Διευθύνων Σύμβουλος της JPMorgan, Jamie Dimon, κατηγόρησε το bitcoin, το κορυφαίο κρυπτονόμισμα του κόσμου, το οποίο χαρακτήρισε απάτη. Σύμφωνα με τον Dimon, το bitcoin θα μπορούσε να είναι χρήσιμο «εάν ήσασταν έμπορος ναρκωτικών ή ένας δολοφόνος».
Απαντώντας στους ισχυρισμούς περί νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, η JPMorgan δήλωσε ότι η τράπεζα προσπαθεί να υποστηρίξει την ασφάλεια και την ευρωστία του παγκόσμιου νομισματικού συστήματος.
«Έχουμε κάνει και συνεχίζουμε να κάνουμε σημαντικές βελτιώσεις στο πρόγραμμα για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες για να διασφαλίσουμε ότι πληρούμε τις ρυθμιστικές προσδοκίες», ανέφερε η τράπεζα σε μια ηλεκτρονική δήλωση που εστάλη στο Bloomberg.
Η JPMorgan αρνήθηκε να παράσχει περαιτέρω λεπτομέρειες, καθώς η απόφαση του Ιουνίου της FINMA δεν είναι δημόσια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ