Η Δυτική Ελλάδα άντεξε το σφυροκόπημα του «Ζήνωνα»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

rio plymmira
Πλημμύρες και πτώσεις δένδρων σε παραλιακούς δρόμους σε Πάτρα, Ρίο, Ναύπακτο και Μεσολόγγι

Πτώσεις δένδρων σε Καστρίτσι και Άγιο Βασίλειο και τα γνωστά προβλήματα σε Παραλία Πατρών, Ιτιές και Ρίο προκάλεσε το …πέρασμα του Ζήνωνα τα ξημερώματα από την Πάτρα. Μεσα στο αυτοκίνητό τους εγκλωβίστηκαν νωρίς το πρωί μια μητέρα με το γιό της στην περιοχή του Δρεπάνου κοντά στο Φάρο όπου η θάλασσα είχε βγει στη στεριά. Η πυροσβεστική επενέβη άμεσα και μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο.
Στη Μαρίνα της Πάτρας, τρεις πλωτές εξέδρες καταστράφηκαν εξαιτίας των ανέμων που τοπικά έφθασαν και το 10 μποφόρ, ενώ η πυροσβεστική κλήθηκε να αντλήσει νερά και απο σκάφος που ήταν δεμένο στη μαρίνα.
Η πυροσβεστική υπηρεσία δέχθηκε λίγες κλήσεις για πτώση δένδρων σε δρόμους.
Παρά τον όγκο της βροχής φαίνεται οτι η Πατρα και τα… φρεάτιά της ανταποκρίθηκαν ικανοποιητικά.
Σε λίμνη μετατράπηκε για μια ακόμη φορά η εκβολή του χειμμάρου Παναγίτσα στις Ιτιές.
Σε λίμνη μετατράπηκε η δυτική προβλήτα του Ρίου αφού οι άνεμοι έβγαλαν τη θάλασσα στη στεριά. Οι εργαζόμενοι στο πορθμείο και οι κάτοικοι της περιοχής επαναφέρουν το ζήτημα της αποκατάστασης της δυτικής προβλήτας προκειμένου να λειτουργεί απρόσκοπτα και χωρίς κινδύνους η πορθμειακή γραμμή.
keimeno zinon
Ο Ζήνων πέρασε τη νύχτα από την Ναύπακτο. Τα φαινόμενα έπληξαν και τη Ναυπακτία χωρίς μέχρι αυτή την ώρα να έχουν αναφερθεί σοβαρές ζημιές. Στο Αντίρριο η θάλασσα έβγαλε έξω πέτρες γεμίζοντας τον δρόμο αλλά και τις προβλήτες του Αντιρρίου κάνοντας δύσκολη την διάβαση των οχημάτων αλλά έκανε και μικροζημιές σε πινακίδες καταστημάτων και σε μια κολόνα φωτισμού έξω από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου.Κλειστή παρέμενε το πρωί η πορθμειακή γραμμή Ρίου Αντιρρίου.
Aπό τις 3 τα ξημερώματα ο Ζήνων σφυροκοπούσε το Μεσολόγγι με ισχυρούς ανέμους και βροχή. Οι ισχυροί άνεμοι έχουν αποτέλεσμα να έχουν πέσει δέντρα και κάδοι απορριμμάτων να έχουν καταστραφεί και μετακινηθεί σε διάφορα σημεία της πόλης.
Στο λιμάνι Μεσολογγίου όπως θα δείτε και στο βίντεο η θάλασσα στην κυριολεξία βγήκε στη στην ξηρά.
https://youtu.be/PQWAMCGBOQ4
Στην Ηλεία εκείνο που κινητοποίησε τις αρχές ήταν μια κατολίσθηση στην περιοχή της ΕΟ Πύργου – Κυπαρισσίας, στο ύψος του Θολού και του Γιαννιτσοχωρίου, όπου από τα συνεργεία το δήμου και άλλες υπηρεσίες.
patratora.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ