Νικόλας Άσιμος: «Αγαπάω κι Αδιαφορώ» – Ένα τραγούδι μάθημα για όλους μας

 
IMG_2727Νικόλας Άσιμος. Ένας καλλιτέχνης ανένταχτος, ασυμβίβαστος, ένας «μπαγάσας» που έχει μείνει στην ιστορία για το ανήσυχο πνεύμα του και τη βαθιά αίσθηση της ελευθερίας.
Ένας άνθρωπος που παρέμεινε ασυμβίβαστος ακόμα και στον θάνατο κάνοντας την ύστατη… ζαβολιά του. «Θάψτε με κάπου αν γίνεται ήσυχα ή καλύτερα κάψτε με και σκορπίστε με» έγραφε σε ένα από τα 6 τελευταία χειρόγραφα σημειώματα του στα οποία εξηγούσε, μεταξύ άλλων, τους λόγους που τον οδήγησαν στην αυτοκτονία.
Ένα από τα ωραιότερα τραγούδια του Νικόλαου Ασημόπουλου, όπως ήταν το πραγματικό του όνομα, είναι το Αγαπάω και αδιαφορώ.
Αλλά και ένα από τα πιο συγκινητικά τραγούδια για τον έρωτα και την αγάπη που έχουν γραφτεί ποτέ.
https://www.youtube.com/watch?v=I4j5L5lZVRo#action=share
 
Άλλωστε η αγάπη και ο έρωτας είναι η πιο απλή συνταγή στον κόσμο… ούτε παρανοήσεις, ούτε παρεξηγήσεις χωράει. Μόνο όταν νιώθουμε τον άλλο μπορούμε να επενδύσουμε σε μια σχέση, να βελτιώσουμε τη σχέση αυτή και εν τέλει να θέσουμε τις καλύτερες βάσεις για μια ευτυχισμένη ζωή. Όταν βρούμε τον άνθρωπο της ζωής μας, τότε μπορούμε να αγαπήσουμε τον εαυτό μας ακόμα περισσότερο, ίσως και πιο βαθιά.
Οι στίχοι του Αγαπάω κι αδιαφορώ είναι ίσως ένα από τα μεγαλύτερα μαθήματα ζωής και έρωτα…
Εμείς θα σε ρωτήσουμε μόνο… μπορείς να το κάνεις και εσύ αυτό; Χωρίς να περιμένεις τίποτα; Έτσι απλά;
Αγαπάω κι αδιαφορώ και κρατάω τον κατάλληλο χορότο λοιπόν θ’ αγαπάω κι εμένα όπως εσένα.
Μην παρανοείς τα λόγια που ‘χω πει είναι η πιο απλή του κόσμου συνταγή.Νιώσε με για να σε νιώσω και ας πονάς είν’ πανάκριβο στο λέω ν’ αγαπάς.Kοίτα με στα μάτια με υπομονή διώξε του άλλου κόσμου την επιρροή.Nιώσε με για να σε νιώσω κι ας πονάς είν’ πανάκριβο στο λέω ν’ αγαπάς.
Aγαπάω κι αδιαφορώκαι μαζί σου το ‘χω μάθει και αυτό.Παραδόξως ν’ αγαπάω κι εμέναόπως εσένα.
Την εικόνα αυτού του κόσμου δεν μπορώ ούτε μέσα στη σκιά του θα χαθώ.Mάγεψαν κι εσένα τα ξωτικά κάνεις πάλι κύκλους σ’ άλλη αγκαλιά.Kαι μην μας τρομάζουν φως μου οι πληγές στις χρυσές στιγμές μας πλάι κι αυτές.Nιώσε με για να σε νιώσω κι ας πονάς είν’ πανάκριβο στο λέω ν’ αγαπάς.
Αγαπάω κι αδιαφορώ κι έχω φτιάξει ένα καινούργιο εαυτό τώρα πια με αγαπάω κι εμένα όπως εσένα.
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ