Ο Τσακαλώτος ΞΕΦΤΙΛΙΣΕ τους Νεοφιλελέρες του Trickle Down "Μην μιλάτε για μεσαία τάξη εσείς" (ΒΙΝΤΕΟ)

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

“Εσεις που τους μειώσατε μισθούς και τις συντάξεις μην μιλάτε για την μεσαία τάξη”

«Όταν μειώσατε 25% το εισόδημα ήταν καλό για τις μεσαίες τάξεις. Όταν δημιουργήσατε το πλαίσιο των paradise papers, όταν δεν κάνατε τίποτα για τη φοροδιαφυγή και την υστέρηση στη φορολογία ήταν προς όφελος της μεσαίας τάξης;», είπε αναφερόμενος στην αντιπολίτευση και πρόσθεσε:

«Για 30 χρόνια φτιάξατε ένα σύστημα που ήταν σταθερό που είχε άποψη για τις μεσαίες τάξεις, για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τον αγροτικό τομέα;. Αυτό που κάνουμε είναι ταξική πολιτική δέχομαι τη κριτική! Σε μια χώρα που έχει χάσει 25% του εισοδήματός της δεν έπρεπε να είχαμε προτεραιότητα την ανθρωπιστική κρίση αλλά να βάζαμε όλα στην ανάπτυξη; Μη μας λέτε ότι είχαμε στόχο τη μεσαία τάξη τι θα κάνατε εσείς; Δεν μπορεί το 1/3 οικονομίας να είναι στη φτώχιας και να μη ξέρει πότε θα έρθει το φαγητό».
Απαντώντας στις αιχμές της αντιπολίτευσης για τα περί της μεσαίας τάξης, έκανε λόγο για fake news από τις φιλικές προς αυτή εφημερίδες, υπογραμμίζοντας πως «όλα γίνονται για να χτυπήσουμε τη κυβέρνηση». Ο κ. Τσακαλώτος υπογράμμισε πως η κυβέρνηση υποστηρίζει τους εργαζόμενους καταλαβαίνοντας ότι έχουν πολλαπλές ταυτότητες: «είναι άνθρωποι στη παραγωγή και γι’ αυτό έχουμε αλλάξει αναπτυξιακή πολιτική. Είναι άνθρωποι που έχουν σεξουαλικότητα και γι’ αυτό περνάμε νόμους για τη ταυτότητα φύλου. Μπορεί να έχουν παιδιά στη φυλακή και γι’ αυτό περνάμε και μέτρα για να είναι ανθρώπινες συνθήκες κράτησης. Έχουν παιδιά και αρρωσταίνουν και γι’ αυτό είναι σημαντική η Υγεία. Είναι πολλαπλές οι ταυτότητες των ανθρώπων που υποστηρίζουμε, είναι οικονομικές αλλά όχι μόνο. Οι μεσαίες τάξεις τι περιμένουν από σας; Τι θα κόψετε για τους φόρους στη Παιδεία και την Υγεία; Όχι στο στρατό φαντάζομαι αλλά κάπου πρέπει να το κάνετε!».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ