Επιστολή «βόμβα» Τόμσεν στον Γιούνκερ για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους

84ebdd41 c26e 4ec9 b604 addfc0662044Με εμπιστευτική επιστολή που απέστειλε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Τομέα του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν, στον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, θέτει επιτακτικά την ανάγκη ενεργοποίησης των διαδικασιών αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, με μια συζήτηση που θα ανοίξει αμέσως το πρώτο δεκαήμερο του νέου έτους. 

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της ΕΡΤ, ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του ΔΝΤ Πολ Τόμσεν έστειλε επιστολή στον Πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ με την οποία ζητά την επιτάχυνση των διαδικασιών για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.
Ο κ. Τόμσεν φέρεται, με αυτήν την επιστολή, να ζητά να ανοίξει η συζήτηση για το ελληνικό χρέος όσο το δυνατόν γρηγορότερα.
Σύμφωνα με το παρόν χρονοδιάγραμμα, η συζήτηση για το χρέος προβλέπεται να ανοίξει το Φεβρουάριο, εφόσον μέχρι τότε έχει ολοκληρωθεί, όπως όλοι αναμένουν, με επιτυχία η γ’ αξιολόγηση.
Ο λόγος που πρέπει να τελειώνουμε με το ελληνικό χρέος είναι για να καταστεί βιώσιμο και έτσι η Ελλάδα να μπορέσει να επιστρέψει στις αγορές οριστικά, πριν το τέλος του προγράμματος, σημειώνει ο κ. Τόμσεν.
 
Πηγή: ΕΡΤ
 
infiltr8or

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ