ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ-Ο Σ.Καψώχας φέρνει στο φως επιστολή-“βόμβα” του Τόμσεν στον Γιούνγκερ για ελάφρυνση χρέους το 2018!

ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΑΤΙΑ ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΑΨΩΧΑΣΆμεση έναρξη των συζητήσεων για τη διευθέτηση του ελληνικού χρέους ζητά -σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του bigbusiness.gr– από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, υποστηρίζοντας ότι η παρατεταμένη ασάφεια γύρω από το θέμα στέλνει εσφαλμένα μηνύματα στις αγορές και δεν βοηθά την Ελλάδα να δραπετεύσει οριστικά από την κρίση.
Όπως αναφέρει ο Σωτήρης Καψώχας στο ρεπορτάζ, με εμπιστευτική επιστολή που απέστειλε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Τομέα του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν, στον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, θέτει επιτακτικά την ανάγκη ενεργοποίησης των διαδικασιών αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, με μια συζήτηση που θα ανοίξει αμέσως το πρώτο δεκαήμερο του νέου έτους.
Στο σημείωμα που συνοδεύει την επιστολή, το στέλεχος του ΔΝΤ υπογραμμίζει ότι η θέση του Ταμείου για να συμμετέχει στο ελληνικό πρόγραμμα είναι ότι «θα απαιτηθεί μια εκ των προτέρων αξιόπιστη και πλήρως καταγεγραμμένη διαδικασία ελάφρυνσης του χρέους, η οποία θα σχετίζεται με ρεαλιστικούς στόχους πολιτικής και κυρίως με πρωτογενή πλεονάσματα που θα είναι σε επίπεδα που θα βελτιώνουν τη βιωσιμότητα του χρέους με την πάροδο του χρόνου και δεν θα είναι σε επίπεδα που θα διαταράσσουν την οικονομία». Σύμφωνα με τον Πολ Τόμσεν, «η αβεβαιότητα που δημιουργείται από ένα άλυτο πρόβλημα χρέους μπορεί να αποτρέψει νέες επενδύσεις στην οικονομία και ως εκ τούτου εμποδίζει την ανάκαμψη. Επιπλέον, η αβεβαιότητα δεν ανοίγει το μονοπάτι που επιζητεί η Ελλάδα προκειμένου να ανακτήσει πρόσβαση στις αγορές».
Ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού τομέα του ΔΝΤ, επικαλούμενος τους οικονομολόγους–αναλυτές του Ταμείου, αναφέρει ότι εάν ο προγραμματισμός παραμείνει ως έχει (δηλαδή χωρίς μακροπρόθεσμες παρεμβάσεις και υψηλά πολυετή πρωτογενή πλεονάσματα), η «κρίση στην Ελλάδα θα αναζωπυρωθεί, με τις κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες να επιβαρύνουν τη χώρα μέχρι το 2050».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ