Αν έχετε υψηλή αρτηριακή πίεση, εγκεφαλικά επεισόδια ή φλεβίτιδα κάντε αυτά τα 7 πράγματα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
IMG_2889Όλοι μας κατά καιρούς νιώθουμε ότι τα πόδια μας είναι κρύα ή μουδιάζουν τα άκρα μας. Αν όμως αυτό συμβαίνει κάθε μέρα, χρειαζόμαστε βοήθεια, γιατί μας προειδοποιεί ότι κάτι δεν πηγαίνει καλά με την κυκλοφορία του αίματος στον οργανισμό μας. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα στα νεφρά, κιρσούς και άλλες ασθένειες.
Δείτε παρακάτω μερικά φαγητά και δραστηριότητες που μπορείτε να προσθέσετε στην ζωή σας για να βελτιώσετε την κυκλοφορία του αίματος στο σώμα σας.
7. Πάρτε κατοικίδιο
 
Το να έχετε κατοικίδιο και ειδικά έναν σκύλο μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακών ασθενειών. Ο δεσμός που δημιουργείται με τα ζώα μπορεί να μειώσει τους καρδιακούς παλμούς, όταν βρίσκεστε κοντά τους και να σας βοηθήσει να διαχειριστείτε το άγχος σας. Επίσης, ένας σκύλος αυξάνει τις πιθανότητες να βγείτε από το σπίτι και να πάτε μια βόλτα να περπατήσετε.
6. Προτιμήστε το κρασί από την μπύρα
 
Μια κλινική δοκιμή που διεξήχθη το 2015 επιβεβαίωσε ότι η κατανάλωση κρασιού μπορεί να βελτιώσει την υγεία της καρδιάς. Σε σύγκριση με άλλα αλκοολούχα ποτά, το κρασί έχει περισσότερα πλεονεκτήματα καθώς περιέχει αντιοξειδωτικά και άλλες φυτικές ενώσεις. Βέβαια, το μέτρο είναι το μυστικό της επιτυχίας: ένα ποτήρι την ημέρα για τις γυναίκες και όχι πάνω από 2 για τους άντρες.
5. Φάτε καυτερά φαγητά
 
Το πιπέρι καγιέν και η κόκκινη πιπεριά μεγαλώνουν τα αιμοφόρα αγγεία και αυξάνουν την ροή του αίματος. Βοηθούν το καρδιαγγειακό σύστημα να λειτουργεί καλύτερα και διατηρούν την αρτηριακή πίεση σε φυσιολογικά επίπεδα. Επίσης, ζεσταίνουν τα πόδια και τα χέρια σας.
Συμβουλή: αν το πιπέρι καγιέν σας φαίνεται πολύ καυτερό, προσθέστε περισσότερο κρεμμύδι και σκόρδο στην διατροφή σας. Το σκόρδο χαλαρώνει τα αιμοφόρα αγγεία και αυξάνει το επίπεδο υδρόθειου, το οποίο με τη σειρά του βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος. Το κρεμμύδι είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και αποτρέπει τον σχηματισμό θρόμβων στο αίμα.
4. Φορέστε τα σωστά ρούχα
 
Οι γιατροί συστήνουν να μην φοράμε στενά ρούχα για μεγάλες χρονικές περιόδους. Τα στενά παντελόνια μειώνουν την κυκλοφορία του αίματος και διευκολύνουν την ανάπτυξη κιρσών. Τα ρούχα με χαλαρή εφαρμογή επιτρέπουν στο αίμα να ρέει φυσιολογικά σε όλο το σώμα.
3. Καταναλώστε φαγητά πλούσια σε φολικό οξύ
 
Ένας από τους σημαντικότερους λόγους για να καταναλώνετε τρόφιμα πλούσια σε φολικό οξύ είναι η κυτταρική ανάπτυξη και αναγέννηση. Το φολικό οξύ σχετίζεται με τη δημιουργία ερυθρών αιμοσφαιρίων και την πρόληψη της αναιμίας. Η έλλειψη φολικού οξέος θα επηρεάσει την πήξη του αίματος.
Τρόφιμα πλούσια σε φολικό οξύ:
σπανάκι, μαρούλι
μπρόκολο και αβοκάντο
εσπεριδοειδή (πορτοκάλια, γκρέιπφρουτ), παπάγια, μπανάνες, φράουλες
φασόλια, μπιζέλια και φακές
ξηροί καρποί
κουνουπίδι, καλαμπόκι και καρότα
2. Σηκώστε τα πόδια σας
 
Το να σηκώσετε τα πόδια σας πάνω από το ύψος της καρδιάς θα βελτιώσει αμέσως την κυκλοφορία του αίματος και θα απομακρύνει την πίεση από τις φλέβες και τα πόδια.
Συμβουλή: κάντε κύκλος με τα πόδια σας ενώ είναι ανασηκωμένα. Κρατήστε τα πάνω για 20 λεπτά κάθε μέρα και η κυκλοφορία του αίματός σας θα βελτιωθεί.
1.Κάντε μασάζ
 
Ένα καλό μασάζ αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος τοπικά, καθώς διεγείρει τη ροή του αίματος στους μαλακούς ιστούς. Αρκετές μελέτες έχουν δείξει ότι το μασάζ επηρεάζει θετικά την περιφερική αγγειακή λειτουργία. Οι σταθερές αλλά ήπιες κινήσεις πρέπει να στοχεύουν στην καρδιά για να προωθήσουν την ροή του αίματος.
Συμβουλή: χρησιμοποιήστε αμυγδαλέλαιο, έλαιο καρύδας ή ελαιόλαδο. Αν μπορείτε, κάντε μασάζ 2 φορές την εβδομάδα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ