Σπάει το απόστημα – Σε δίκη για κακούργημα παραπέμπεται και ο Μαρτίνης

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

martinisΜε βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών παραπέμπονται σε δικη για κακούργημα ο Ανδρέας Μαρτίνης και η σύζυγος του για την υπόθεση της Hospitalia International. Η κατηγορία αφορά το ποσό των 3,1 εκατ. μάρκων που είχε δωρίσει η γερμανική εταιρεία… για να προτιμηθεί από το “Ερρίκος Ντυνάν”.

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων θα καθίσει ο πρώην επικεφαλής του “Ερρίκος Ντυνάν”, Ανδρέας Μαρτίνης, η σύζυγός του και ένας ακόμα κατηγορούμενος για την υπόθεση της γερμανικής εταιρείας Hospitalia International, με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών.
Το βούλευμα (αριθμός 2190/2017) παραπέμπει τον κ. Μαρτίνη και την σύζυγο του, καθώς και τον επιχειρηματία Δημήτρη Κάμπη, για την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. Η κατηγορία αφορά ποσό 3,1 εκατ. μάρκων, που φαίνεται να είχε «δωρίσει» η γερμανική εταιρεία ξενοδοχειακού και νοσοκομειακού εξοπλισμού, προκειμένου να προτιμηθεί ως προμηθεύτρια του «Ερρίκος Ντυνάν».
Το κατηγορητήριο
Για το αδίκημα του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος, από κοινού και μη, κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα, θα δικαστούν το ζεύγος Μαρτίνη και ο επιχειρηματίας καθώς το συμβούλιο Εφετών υιοθέτησε την πρόταση της εισαγγελέως Εφετών, Σταυρούλας Στεφανάτου.
Όπως αναφέρει η δικογραφία, μεγάλο μέρος της «μίζας» των 3,1 εκατομμυρίων γερμανικών μάρκων διοχετεύθηκαν στην Ελβετία από τον Ανδρέα Μαρτίνη.
Μάλιστα, ενώπιον του ανακριτή είχε αρνηθεί την κατηγορία που του είχε απαγγελθεί τον Μάιο του 2016.
«Σκοπός ήταν να προσδοθεί νομιμοφάνεια στο εν λόγω ποσό, καθώς και η μετατροπή του ως άνω ποσού σε κινητή περιουσία την οποία εσύ και η σύζυγός σου Γ. Μαρτίνη τελέσατε γνωρίζοντας ότι προέρχεται από το κακούργημα της τελεσθείσας από εσένα απάτης και με σκοπό να συγκαλυφθεί η παράνομη προέλευσή της συνιστούν πράξεις νομιμοποίησης εξόδων από εγκληματική δραστηριότητα, προερχομένων από το βασικά αδίκημα της απάτης εκ της οποίας η ζημία υπερβαίνει το ποσό των 120.000 ευρώ», αναφέρει το κατηγορητήριο.
Σημειώνεται πως ο 75χρονος, Ανδρέας Μαρτίνης, είχε προφυλακιστεί για τη συγκεκριμένη υπόθεση. Ωστόσο, τον περασμένο Αύγουστο αποφυλακίστηκε για λόγους υγείας. Την ίδια στιγμή, η σύζυγος του είχε αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους.
 
Πηγες: ΑΠΕ-ΜΠΕ, altsantiri
 
infiltr8or

ΔΗΜΟΦΙΛΗ